Reklama

Sebevražda

er (St, 4. 6. 2008 - 13:06)

Smutná vidíš a o tom to je.Nevzdat to a zkoušet dokud je co.Deprese je nemoc a na ní jsou léky tak proč je nezkusit.Znám dost lidí co měli deprese a nebavilo je ani mluvit ani žít.Léky je z toho dostaly tak že se radují ze života líp jak někdo kdo se nikdy neléčil.Zabalit to můžeš vždycky ale vrátit to už nikdy nejde a co když ještě nějaká naděje na lepší život je?Přeju ti moc moc sil a štěstí aby ti bylo líp.

Hela (St, 4. 6. 2008 - 12:06)

to co píšeš je zaviněno asi tvým mozkem, je mi tě líto, mám špatný život, sama na dvě děti, od dětství bez matky,dnes i bez otce, chlapi děs..atd.mám blbej život, ale musím žít už jenom pro děti.potřebují mne a taky přátele a lidi kolem a hlavně nesmím být "srab" a vzdát to...Pa H.

petr (St, 4. 6. 2008 - 12:06)

ahoj smutna
podle tvojeho povidani jeste nejsi uplne pripravena ukoncit zivot,jeste zkousis co tomu jini reknou.ja sam jsem pripraven sebevrazdu spachat az me zivot domuti.nikoho od sebevrazdy nemam v umyslu zachranovat.naopak sebevrazdu doporucuji.nebot prijdou chvile kdy jiz clovek nechce zit.a tak to je uplne v poradku kdyz se clovek rozhodne ukoncit se.ja osobne jsem take unaven spolecnosti a sam sebou.nikdy me nic nechybelo byl jsem dlouho v Canade potom v Australii asii ted v Praze. psycholog je berlicka- toho bych nebral vazne, maji nauceno neco a melou to dokola davaji lidi do skatulek a zarazuji ho.jestli jeste chces zit tak prasky proti depresi jsem taky bral ale na me nefungovaly.mozna ze na tebe by mohli to bude individualni.zmeni to chemii v mozku a muze byt ze clovek zacne citit neco jineho. plakat to jsou emoce,stejne jako smich oboji docasne pomuze.laska -to je dalsi diskutabilni slovo.jsou ruzne druhy lasek.materska [co kdyz to neni laska co kdyz to je jenom radost ze sebenaplneni?] laska parterska [co kdyz je to jenom volani prirody pro rozmnozeni?]trvala laska neexistuje .laska [jeli nejaka] se vyviji ,dosahuje vrcholu a umira] po dosazeni vrcholu lasky uz jde jenom o zvyk na osobu.
litost je k nicemu,tato emoce je podivna. asi si me predstavujes jako necitu. to nejsem -jenom vidim svet tak jak je a nic si nenamlouvam.kdyz nekdo potrebuje pomoc a pozada tak pomuzu ,sam se nevnucuju. takze chcesli jeste zit rekni to jasne v opacnem pripade se ukonci.prijemny den preji

Smutná (St, 4. 6. 2008 - 00:06)

Citace:
"2. 6. 2008 23:19:10, Radka
a pak se clovek divi, ze nema chut do zivota. ze ho nic nebavi, nevi kudy kam, nenaleza smysl radosti. proto prchejte z mest do prirody, za zviraty, kupte si psa nebo kocku, koleckove brusle, kolo a pryc z mesta.
"

Radko, mám kolo, na kterém pravidelně jezdím, mám kolečkové brusle, na kterých vyrážím, chodím plavat, chodím do práce a z práce pěšky, abych nachytala slunce a bylo mi lépe, čtu moudré knihy, snažím se, aby na mě nebylo nic poznat. Chodím i na procházky do lesa...

Co bych podle Tebe ještě měla vnějškově udělat, aby mě přešla deprese a měla chuť žít?
Psycholog by Ti řekl, že sebevražedný smutek nemusí mít vnější příčiny. Jsem toho důkazem, i když u mě je tam ta prapříčina v dětství.

Smutná (St, 4. 6. 2008 - 00:06)

Ještě mě napadá svěřit se svými pocity:
: chce se mi strašně moc plakat, ale už nejsou žádné slzy
: cítím, že to rozhodnutí je jen na mě, v mém případě to není demonstrativní, nebo vyděračské, ale opravdu východisko z bezvýchodné situace, která trvá od mých tří let. Nemám důvod si myslet nebo věřit, že se to do důchodu změní. Jenom se trápím.
Horší je, že to psychické utrpení není vidět.
Když má někdo rakovinu v posledním stadiu a prožívá hrozné bolesti a chce smrt jako vysvobození, lidé to chápou.
Když někdo žije neuspokojivě, protože nemá schopnost žít jako ostatní, bolí ho duše, srdce, celý člověk, nikdo nevidí jeho rozhodnutí jako pochopitelné
: nelze o tom s nikým hovořit. Jakoby smrt nebyla jen společenské tabu, ale něco, na co je zakázáno pomyslet. Cílem medicíny je udržet tělo při životě za každou cenu.

Míchám hodně věcí dohromady :-) Mele se to ve mně tímto způsobem tak často, že už sama sebe ani nepřekvapuju.

Dobré je, že s tím něco stále ještě chci udělat. Dobré je, že jsem se konečně mohla svěřit, byť anonymně.
Přeji všem hodně síly. Mě pomáhá pomyšlení na to, že jsem ještě stále nevyzkoušela všechny možnosti, jak si pomoci. Až zkusím úplně všechno, pak si budu moci s klidným svědomím říci, že jsem udělala skutečně co jsem mohla.

Chci vyznít pozitivně. Třeba nám to svěření všem v něčem pomůže. I když je zkušenost nepřenositelná, jen povídat si o tom je přínosné.

Když se zamýšlím, je mi sebevrahů líto. Chtělo by se mi všechny nešťastné lidi obejmout a utřít jim z očí slzy. Jen tiše s nimi sdílet jejich já a pomáhat jen tou přítomností. Nabídla bych jim náruč a naslouchání...

Smutná (St, 4. 6. 2008 - 00:06)

Všechny individuální důvody se zabít jsou opravdu důvody, jak tady píše David.
Někdy ale neřešitelné problémy mají základ v psychickém onemocnění jako je deprese a jiné.

Já sama nedokáži přesně odlišit, kolik je nemoc, kolik jsem opravdu já. Doktoři při depresi hovoří o chemii mozku. Jak ale vzniká sami přesně nevědí. Léky se léčí pouze příznaky.
Jisté je, taková deprese mění vnímání a problémy se jeví jinak, když je člověk na dně a jinak když je mu lépe.
Chodím více než rok k psychologovi, ale žel mi to zatím nepomohlo.
Souhlasím s názorem, že kdo se pro to rozhodne, nemůže mu v tom nikdo a nic zabránit.
Dále souhlasím s tím, že vybrat si tuto možnost je každého věc.
Moje nejhorší představa je, že mě někdo zachrání. Pokud se k tomu rozhodnu, mám to promyšlené tak, že ani nebude poznat, že šlo o sebevraždu.. tím odpadají myšlenky na to, jak bude lidem kolem mně.
Jednu věc mají (potencionální) sebevrazi společnou. Cítíme se bez lásky.

Své problémy se opravdu snažím řešit, nechci před ničím utíkat. Ale jsem už tak hrozně unavená sama ze sebe i ze všeho kolem...
Někdy se ptám sama sebe, jaká to všechno má vůbec smysl? Nemám motivaci k životu. Uvědomuji, že je to stav nezdravý, proto se léčím :-)

Momentálně kolem sebe nemám žádné vztahy, žádné lidi. Měla jsem obtížné dětství, rodiče, kteří mě od sebe odháněli a cítila jsem se nechtěná, špatná a nemilovaná. Pak jsem zažila týrání.
Vztahy nejen že nemám, ale neumím je navazovat, provozovat, rozvíjet je ani si je udržet.
Dlouho jsem žila v izolaci. Neprožila jsem to, co vrstevníci.
Je to začarovaný kruh. Chybí mi určité sociální dovednosti a prožitky. Není pro mne běžné to, co pro ostatní.
Život jenom v samotě, ač "dobrovolné" nemá smysl. Nejradši jsem sama a přitom mi chybí lidská společnost.
Kdybych se rozhodla pro ukončení života, mohu s klidným svědomím říci, že opravdu nikomu nebudu chybět. Proto mne netrápí myšlenka, co na to blízcí lidé.
I tak hledím na to, aby mé tělo nezůstalo někde na obtíž.
Snažím se být optimistická. Třeba pomůžou antidepresiva a léčba mé deprese a sociální fóbie.

Návštěvník (Út, 3. 6. 2008 - 17:06)

inteligence si uvedomuje nesmyslnost ziti.aby prezila to strasnou zpravu vymysli ruzne nesmysly.je asi lepsi se nenarodit.

ER (Út, 3. 6. 2008 - 13:06)

Radko nevím kolik ti je roků, ale s tím vyhlazováním nevím nevím.Jak by jsi mluvila kdyby se to ýkalo tvé rodiny ,dětí,rodičů,sorozenců?Taky by jsi stála za názorem že je potřeba vyhladit jelikož nás je na světě moc???Ono se tomoralizuje pokud se tě to osobně netýká ale když dojde na lámání chleba tak jsme si všichni podobní.Přišlo mě to cinický ale s tou přírodou souhlasím.

Radka (Po, 2. 6. 2008 - 23:06)

a pak se clovek divi, ze nema chut do zivota. ze ho nic nebavi, nevi kudy kam, nenaleza smysl radosti. proto prchejte z mest do prirody, za zviraty, kupte si psa nebo kocku, koleckove brusle, kolo a pryc z mesta.

8874.1182528946 (Po, 2. 6. 2008 - 22:06)

je to logicke-vic lidi min lasky. clovek je zhnusen sam sebou.nic nema smysl.smysl ma jenom to co si vymyslis i kdyz to je stejne nesmysl.technicka civilizace nam neprinasi radost ze ziti.

Radka (Po, 2. 6. 2008 - 21:06)

Bombycilla: uplne s tebou souhlasim. me treba uz nedojme, kdyz umre nejaky clovek, nebo se stane nejaka katastrofa lidem. Naopak me hodne zasahne, kdyz kaceji pralesy, pali lesy, tyraji zvirata, zabijeji je pro kozesiny. clovek je nejnebezpecnejsi zvire na teto planete. uz jsme premnozeni, chtelo by to trosku vyhladit, protoze to co se tu deje, nema obdoby. za chvili zmizi reky, nebude pitna voda, nebudou lesy, zvirata, nebude zadna priroda. jenom beton, panelaky, auta a velky smrad.

Bombycilla (Po, 2. 6. 2008 - 20:06)

Civilizace žijící na této planetě spáchala sebevraždu už dávno svým neuváženým počínáním,znásilňováním přirozeností(přírodních),které se pronic zanic nevytvářely miliardy let,kdoví,kde člověk bere troufalost se vším zacházet tak barbarsky.
Okamžikem,kdy člověci začali bojovat proti přirozené redukci počtu zde žijících jedinců-vakcinace populace,vehementní používání léků apod.-podepsali černý ortel.
Nyní už jen spějeme ke konci,což může trvat ještě tisíce let,nicéně Zeměkoule je natolik poničená,námi,Hominidy,že cesta zpět má navěky věkův zadní vrátka uzavřena.

Radka (Po, 2. 6. 2008 - 20:06)

D9 - jsem na icq a neprisla mi od tebe zadna zprava. mozna az budes on-line tak mi prijde. budu cekat a tesit se. jo a taky musim chodit do prace,takze nemuzu byt na netu stale.

Radka (Po, 2. 6. 2008 - 20:06)

Sebevrazda je blbost. budte radi, ze muzete zit, sice je tento svet dost zkurveny, ale jeste se najdou mista a lidi pro ktere ma cenu zit.

David (Po, 2. 6. 2008 - 17:06)

Ano, můžeš přehlušit vnitřní hlas, neboli svědomí. Jestli se vyžíváš když někomu hodně ublížíš, pak je mi tě líto. Pak se bude vyžívat jeho příbuzný až tě potrestá za jeho smrt. A tak to může jít donekonečna. Rozhodl jsem se dále nepřispívat to této diskuze. Děkuji za Vaše názory. David

Návštěvník (Po, 2. 6. 2008 - 12:06)

kazdy citi -ze zabit je spatne...
nemyslim si. budeli mojemu blizkemu ublizeno zle,pujdu a budu se primo vyzivat abych mohl zabit toho co mu to udelal.a takovych lidi na svete je moc.a vubec nebudu citit ze je spatne zabit.

David (Po, 2. 6. 2008 - 09:06)

Zlo a dobro nejsou pouze naše interpretace. Viz článek z tisku: Slušnost či čestnost jsou víc než dogmatem, jsou to emoce zakotvené v lidském mozku

D9 (Ne, 1. 6. 2008 - 22:06)

David: budu se opakovat, ale když je někdo přesvědčen o tom, že má důvod se zabít, tak MÁ důvod se zabít. Jsou lidi, kteří ztratili rodinu a hladoví, ale neni to pro ně důvod se zabít a pro někoho je nešťastná láska důvod se zabít. Proto, že je to tak moc individualní, je hloupost používat tyhle argumenty typu: "na světě se lidi mají hůř než ty"...

Radka: tak jsem si tě přidal, napsal ti a ty nic, takže asi tak hrozný to s tou samotou nebude, co? :)

Návštěvník (Ne, 1. 6. 2008 - 22:06)

to nemuzes vedet ze kazdy citi-zabit je spatne. zlo a dobro je pouze nase interpretace

David (Ne, 1. 6. 2008 - 22:06)

D9: myslel jsem to tak, že se tady v Evropě máme jako prasata v žitě a proto si dovoluji tvrdit, že jinde na světě jsou na tom lidé o hodně hůř. Znáš snad někoho kdo tady umřel hlady? Člověk se rozhoduje podle sebe. Ale až časem zjistí, že jeho rozhodnutí nemuselo být správné, ačkoliv se v okamžiku rozhodování zdálo správným. Samozřejmě jsem proti násilnému vnucování víry a podobným věcem. Nikdo nemá právo násilím nutit druhého ať věří. Ale druhá věc je pokud chce někdo spáchat něco špatného ať už druhému nebo sobě. Každý cítí, že zabít je špatné. Jak říkám, raději poskytnout radu a pomoc. Protože problémy se dají řešit.

Reklama

Přidat komentář