Reklama

Sebevražda

D9 (Ne, 1. 6. 2008 - 18:06)

David: ano, ale nechápu, jak to myslíš... nic to nemění na tom, že člověk se má VŽDYCKY rozhodovat podle sebe!

zarathustra (Ne, 1. 6. 2008 - 18:06)

Ahoj Radko
na samote jsem zil 6 let a potom na polosamote 15 let.usporadal jsem si nejake nesrovnalosti v hlave.vyresil hodne rozporu .bylo to zajimavy,nekdy jsem to vydrzel 3 tydny byt sam a potom jsem jen tak na cely den jel do mesta a tam jenom sedel na lavicce a koukal na lidi.zmena prostredi prinasi nove podnety nove napady jine myslenky.doporucuju.
mas legracni[alespon me to tak pripada]prezdivku.
kamaradi se nehledaji -budto prijdou nebo nejak se obevi casem. ale nekdy neprijdou nikdy a zbydou jenom znami

David (Ne, 1. 6. 2008 - 18:06)

Dé devítko, byl jsi někdy v Africe?

Radka (Ne, 1. 6. 2008 - 00:06)

Ahojky ja jsem taky k zastizeni na icq. pokud chces muzes mi psat. moje prezdivka je aleluja a cislo 485-970-598. Kamaradi se hledaji tezko. clovek by si jich mel vazit, pokud nejake ma. zivot je strasne tezky. nekdy to uz nezvladam. asi bych byla stastna nekde v horach na samote, na cistym vzduchu. vseho nechat a vypadnout a uz se nevratit. nekdy si rikam, jestli by me nekdo vubec hledal, nebo si vsiml, ze tu nejsem. potrebuju zacit novy zivot, novou etapu.

D9 (So, 31. 5. 2008 - 19:05)

Radko: nebudu říkat "na světě je spousta lidí" ale řeknu: TADY je spousta lidí, kteří tě rádi kdykoliv vyslechnou. Já osobně vyslechnu rád kohokoliv, protože mě naprosto upřímně zajímají problémy mně podobných lidí. Tak neříkej, že nemáš kamarády, proboha. Teď už máš minimálně jednoho :))) Říkáš, že tě trápí samota. Máš doma internet? Já jsem téměř nonstop online na ICQ, dyžtak řekni...

D9 (So, 31. 5. 2008 - 19:05)

Nelíbí se mi, jak lidi používají argumenty typu: "jsou lidi, kteří jsou na tom hůř", "v africe nemaj co jíst" apod. Tohle je hrozně hloupej a nesmyslnej argument. Člověk by se měl vždycky rozhodovat podle sebe a ne podle toho, co se děje nějakým "ostatním", o kterých nic neví a nezná je. Pokud člověk cítí, že jeho nešťastná láska, životní neúspěch nebo nevyléčitelná nemoc je důvod k sebevraždě, pak to JE důvod k sebevraždě. Jde jen o to, jak se pak rozhodne... Ale říkat: "podívej, lidi támhle někde v tramtárii ztratili celou rodinu při zemětřesení a ty tady fňukáš" opravdu nikomu nepomůže.
Jinak zemřít ve skutečnosti nechce nikdo, chtějí (chceme) jen žít líp.

Petr (Pá, 30. 5. 2008 - 21:05)

ahoj Davide
nejsmeli pouhe vyplody evoluce,pak nutne je odpoved ze jsme stvoreni jinou inteligenci .coz se neda vyloucit.[jenze to se potom muze prohlasit cokoliv a vyvratte me ze to tak neni] jenze odpoved ze jsme stvoreni jinou inteligenci nedava odpoved kdo stvoril onu inteligenci a tak lze pokracovat.tento problem a otazku puvodu nelze zatim zodpovedet a kdokoliv si dela naroky ze to vi je sarlatan a podvodnik popripade pomatenec.
souhlasim ze bychom si meli pomahat ale nevnucovat se.zaver MAME ROZUM PROTO BYCHOM SI MELI POMAHAT je pouze nazor.jiny to muze videt uplne naopak MAME ROZUM A PROTO BYCHOM HO MELI VYUZIT PRO SVOJE NEJVETSI DOBRO.-[z toho potom mohou vyplynout strasne nasilnosti] kazat co se ma a co nema ,co je dobre a co spatne je stejne nanic nebot to je vse osobni nahled. moralka je vymyslenost lidska.v prirode vladne pouze zakon silnejsiho.
dnesni spolecnost je unavena technikou mnoho lidem chybi motiv proc zit.vymyslet si dalsi uz nechteji jsou vyhoreli zivotem a tak spachaji sebevrazdu.proc je zachranovat? oni uz vsude byli vsechno meli a uz se jim nechce zit.
nutne se vkrada otazka jeli dobre zit jenom proto aby se zilo. prijemny vikend vsem

David (Pá, 30. 5. 2008 - 14:05)

Ahoj Petře, ahoj ostatní. Z našich názorů docela zjevně vyplývá jaký máme názor na život a smrt. Petr nevěří, že smrtí život pokračuje. Jakmile se život zkomplikuje do té míry, že ho neumí dále řešit, skončí to. Jelikož smrtí život skončí, je jedno jak člověk žil a co dělal. Proto podle něj nemá smysl bránit sebevrahovi v jeho konání. Já mám trochu jiný názor. Jsem přesvědčený, že nejsme pouhé výplody evoluce. Máme rozum, proto bychom si měli pomáhat. Mi fakt není jedno co se děje kolem mě. Vím, že nemůžu pomoct všem, bohužel. Ti, kteří píší do této diskuze si chtějí postěžovat, podiskutovat nebo napsat svůj názor. Dnes je uspěchaná doba a internetová diskuze je dobrý komunikační prostředek. Hodně lidí, kteří tu píší jsou lidé citliví, na které problémy o to více doléhají. Když se o své trápení podělí, pomůže jim to. Takže přeji všem hezký den plný radosti.

Petr (Čt, 29. 5. 2008 - 16:05)

Ahoj Davide a ostatni-svedomi musis poslechnout to je jiste.ale stoji ti sebevrah o tvoji vymluvu? pravy sebevrah vzdy spacha sebevrazdu dokonale .vyjimky se take najdou.ostatni co sebevrazdu predstiraji nebo se sebevrazdi aby byli obeveni a zachraneni -nejsou sebevrahove ale vyderaci.a takove prece nestoji za to zachranovat .otazka zda smrti vse pomine -tak pro me urcite,namlouvajili si jini ze mozna ne-to je jejich problem.
pro slovenskeho pisatele mohu opakovat ze jsem pripraven sebevrazdu spachat az me zivot domuti ,ale zatim neni duvod.

Ja (St, 28. 5. 2008 - 21:05)

Suhlasim s Davidom, myslim, ze iba male percento samovrahov ma samovrazdu ako jednoznacne a nekompromisne rozhodnutie... sama obcas komponujem teorie ako by som sa zabila, ale vzdy si poviem, ze je to hrozne kontraproduktivne, lebo nikdy neviem, co moze byt zajtra a takto sa o to pripravim... kazdy samovrah potrebuje iba lepsie riesenie a dovod preco tu zostat...

Marta (St, 28. 5. 2008 - 21:05)

Píšeš tu že dost hnusný věci o vožralých a zhulených lidech a přitom vůbec nevíš o čem tu je řeč.Možná by stálo za to aby ses zaobíral sám sebou a svým IQ vydlabané tykve a nepsal tu takový blbosti

Návštěvník (St, 28. 5. 2008 - 21:05)

Sebevrahů je stále zoufala málo a když,jsou zhulení,nebo vožralý,to nepovažuju za pravost v jednání..jde mi o to snížení nezaměstnanosti.Když to někoho tady nebaví,proč ho přemlouvat?

David (St, 28. 5. 2008 - 20:05)

Petře, já cítím jakousi morální povinnost toho sebevraha aspoň zkusit přesvědčit, aby si to rozmyslel. Ve většině případů může problém kvůli kterému chce skočit vyřešit. Jakmile skočí, nevyřeší nic. Říkám tomu svědomí co by mě hryzalo, kdybych se nepokusil sebezabití vymluvit. Otázka je, zda smrtí vše pomine nebo ne.

Petr (St, 28. 5. 2008 - 18:05)

ahoj Davide
kdyz bude kluk z nestastne lasky stat na moste pripraven skocit dolu a ja pujdu okolo a kdyz me nepozada o radu ,nereknu mu nic.rozhodne mu nebudu rikat aby skocil ale ani ho nebudu se snazit presvedcit aby neskocil.necham to na nem. pozadali o radu jestli skocit ci nikoliv odpovim mu-SAM SE ROZHODNI TO JE TVOJE VEC. je pravda ze mozek klame,
branili ti ve spachani sebevrazdy ublizeni pozustalim- uvedom si ze kvuli smutku pozustalim ty trpis .nechci byt tyran ale ani trpitel a kdyz to hodim na misku vah tak prevazi sebevrazda.
staneli se pripad ze 12 lety kluk spacha sebevrazdu kvuli spatnemu vysvedceni tak to vidim na spatnou vychovu rodicu.toto je sebevrazda ze strachu ktera je zpusobena spatnou vychovou ze strany rodicu. jak bych mu pomohl?-proc bych mu mel pomahat? kdybych musel tak bych mu rekl ze kdyz se zabije vse pomine .kdybych mel rozhodnout ve prospech aby jeste zil asi bych mu vysvetlil jeho moznosti odejit od rodicu ,zavolat na pomoc jine pribuzne popripade socialni pracovniky aby promluvili s rodici,

David (Út, 27. 5. 2008 - 10:05)

Petře, respektuji Tvůj názor. Samozřejmě každý se může svobodně k tomuto tématu vyjádřit a to je dobře. Ty to vidíš tak, že člověk má svobodnou vůli a je jen na něm, jak se rozhodne žít či nežít. Ano, zákon přírody je když mám hlad , najím se. Něco se mi líbí? Vezmu si to. Ale co teď? Najedl jsem se ale pro jiného nezbylo. Vzal jsem si co se mi líblo, ale patřilo to jinému. Nevadí? V přírodě je to normální. Právě tímto se odlišujeme. Neříkám, že lidé nejsou někdy horší než zvířata a i zvířata by nás mnohdy překvapila. Máme rozum, který musíme používat. Když bude někdo na dně, zrovna třeba jen dnes, protože ho opustila holka, bude stát na mostě, ty půjdeš kolem a řekneš mu skoč, dělej, tvůj mozek se rozhodl.... no nevím, nevim. Myslím, že každý měl lásku, o které si myslel, že je ta pravá a nej a po letech to vidí jinak. Ale v tu chvíli to vidí on jinak. Takže mozek klame... Fakt, že tím ublížíš blízkým, je neoodiskutovatelný. Jiný příklad: když spáchá sebevraždu např. dvanáctiletý kluk kvůli vysvědčení. Jak to vidíš ty? Nebyla to chyba spíše rodičů? Neměli mu pomoct se učit? A pokud mu učení prostě nejde, slevit se svých nároků? Ty bys mu tedy pomohl jak?

Petr (Po, 26. 5. 2008 - 20:05)

AHOJ jsem pripraven spachat sebevrazdu az me zivot donuti.Nerikam, ze ji vykonam ale jsem pripraven.Myslim si ze by se lide co se chteji zasebevrazdit nemeli nasilne zachranovat ale melo by se jim naopak pomoci sebevrazdu spachat kdyz sami nenajdou silu ale jsou rozhodnuti to vykonat.Mluveni o lasce pozustalich ci skoda mladeho zivota je vydirani ze strany lidi co chteji sebevraha od jeho cinu odvratit. Sebevrazda je rozhodnuti mozku a to by se melo respektovat.Priroda urcite vi co dela a nasilne braneni sebevrahovy je nasili na nem pachane!!

Rokytka (Ne, 25. 5. 2008 - 20:05)

Ahoj, já se pokusila o sebevraždu asi tak před dvěma lety a byla to naprosto strašná zkušenost a věděla sem že něco takového už nechci nikdy zažít, zvlášť ne kvůli lidem kterým na mě záleží, ale nyní jsem o vše přišla o rodinu, domov, dům, školu kde tedy nemůžu ani doodmaturovat a taky mám teď tendence tedy se vším zkončit, ale je tu ještě můj přítel, kterému na mě moc záleží a mě na něm a tak se díky němu snažím nabrat sílu a nějak prostě jít dál. A myslím že každý by si měl uvědomit že život se má žít! Je moc krátký tak nekoukejme na to co si myslí druzí! Vždycky je tu něco či někdo pro co žít! Doporučuju třeba koupit štěně! Budete mít pořád co dělat, a budete mít někoho kdo vás bude bezmezně milovat, kdo se k vám přitulý vždycky když budete smutní kdo se na vás koukne pohledem "neplač! ještě jsem tu já!"

David (Ne, 25. 5. 2008 - 09:05)

Hezký den všem, konečně je hežčí počasí, pomalinku se dočkáme i sluníčka. Přítelkyně si přála morčátko, neboť když byla malá, žádné zvířátko neměla. Tak ho máme již rok doma. Já mám akvárium s rybkama. Máme tu hned o trochu veseleji. Sohlasím, že pokud nemá člověk někoho na koho se může opravdu spolehnout, je to špatné. Lidi dokáží být fakt hnusní a citlivější povahy to pak hodně bolí. Bohužel v práci to bývá těžké, pokud není dobrý kolektiv. Zažil jsem více nadřízených a kolegů a vím, že na tom hodně záleží. Sehnat práci je dnes docela problém a sehnat dobrou práci je téměř zázrak. Přemýšlel jsem jak píšete, že před spaním se vám honí špatné myšlenky hlavou. Myšlenky jsou jako motýli, lítají sem a tam jak je zrovna napadne. Zkuste jim dát směr. Aktivně se zapojit a nenechat je lítat si sem a tam. Opakujte si vícekrát např. toto: já ovládám své myšlenky, cítím se čím dál tím více šťastná, ráno se probudím krásně vyspaná a ještě sťastnější a veselejší. Takových hezkých vět si může každý vymyslet spoustu a nic ho to nestojí. Člověk je takový jakým se sám tvoří.

Rena (So, 24. 5. 2008 - 21:05)

Ahoj holky.Nezlobte se že sem lezu ale v hodně věcech mám s váma stejný myšlenky.Taky už mám odrostlé děti a někdy na mě padne depka a já si říkám jestli bych někomu vůbec chyběla.Na sebevraždu snad ani nemyslím na to se mám ráda ale jinak se zatěžuju myšlenkama o věcech kolem sebe taky.Život je fakt hezkej jenom v dětství, teda kdo ho měl hezký.Pak jsou jen starosti a strach o své blízké a dál nevím.Mám panickou poruchu což mě dost komplikuje život ale na druhou stranu si vážím chvil kdy mě je relativně dobře a můžu fungovat jako každej jinej.Chtěla bych jenom poradit když máte v duši prázdno a práce stojí za houby což je i můj případ,zkuste si pořídit nějaký zvířátko.Nejlíp pejska a nebo kočku.My máme pejska doma a řeknu vám že když se cítím mizerně tak ten mazlíček je lepší než doktor.Je fakt že mu musíte taky něco obětovat ale tisíckrát vám to vrátí a stojí to za to když se máte komu vybrečet a zase se nadechnout.Mějte se krásně a zkuste o tom přemýšlet.Opravdu to stojí za to a to jsem byla dříve zastáncem toho že pes má být venku a ne na gauči.Všechno je jinak a nelituju.Pa všem.

Hedi (So, 24. 5. 2008 - 20:05)

Radko, ještě něco krátce. Umím si představit jaké to je hrozné dělat práci, která Tě nebaví a ještě s takovýma lidma.Navíc pracuješ manuálně, to znamená určitě normy které musíte stíhat, aby jste si mohli vydělat. Prostě dřina. Všechno by se dalo vydržet, kdyby Tě někdo podržel viď? Ale jestli máš pocit, že Tě jiný odsouvají na druhou kolej, tak ten život vnímáš černě. Věř mi, že Tě chápu. Poznala jsem, že mi trochu pomáhá sem psát, mám pocit, že mě aspoň někdo poslouchá, teď čekám, jestli se ozve Ket. Zkus se z toho vypsat, já Tě poslouchat budu určitě.Budu tu zase zítra od 14.00 hod., tak se teď rozloučím a přeji všem smutným lidičkám, který mají černé myšlenky, aby to zkusili dneska zaspat. Nejhorší jsou ty dlouhé noci, kdy člověk nejvíce přemýšlí nad životem. Já jsem na dnešek špatně spala, tak uvidím, jak to bude dneska. Vydržte!!!

Reklama

Přidat komentář