Glutaman sodný
Největším výrobcem a zároveň největším konzumentem glutamátu sodného jsou Japonci. Nejvyššího průměrného věku se dožívají také Japonci. A teď se v tom vyznej.
Zase bych se ho zbytečně...Pokud mořské řasy obsahují glutaman, patří tam a je v komplexu s dalšími látkami. Přirozený stav. Což právě zdaleka není totéž jako izolovaná chemická látka glutaman sodný. Např. beta-karoten v mrkvi je velmi zdravý.Ale v másle a margarínech,kam je přidáván jako barvivo a jako izolovaná chemická látka, vyrobená v chemičce, o jeho blahodárném účinku hoooodně pochybuju.
a co vegeta z nahrinu? tam asi glutamat neni a je vyborna
Zase bych se ho zbytečně nebál. Při užívání ve velkém může vyvolat syndromy typu zvracení, závratě, bolesti hlavy nebo studený pot, hlavně u citlivějších osob. Na laboratorních krysách způsoboval snížení odbourávání tuků, takže krysy byly žravější a tučnější. Proběhlo i několik studií zabývajících se jeho potenciální šodlivostí na lidi (i pod WHO) - a poškozování zdraví jeho vinou nebylo prokázáno. A to ani pro těhotné nebo kojící. Navíc už tisíce let používají japonci a číňani k ochucování jídel řasy, které týhle látky obsahuje mraky.
Takže bych to zase nedramatizoval. Ale zase určitě platí: používat v rozumné míře. A když je možné dochutit přirozeně, tím líp ;-)
L-glutamat se prumyslove vyrabi fermentaci ze zdroju obsahujicich sacharidy (Cukrova řepa, brambory a pod.) http://cs.wikipedia.org/wiki/Glutaman_sodný takže i ten "uměle" vyrobený se vyrábí z přírodních zdrojů...
Takže jíst čnskou polévku kazdý den zdravé rozhodně není, ale ne kvůli obsaženému Glutamátu, nýbrž kvůli "vyjetému" oleji, na kterém se to připravuje a který je i přibalen
jim denně jednu čínskou...Zatím žiješ, ale všechny ty sajrajty se ti usazují v kloubech. Třeba ti to vyjde a nic se nebude dít.............
jim denně jednu čínskou polévku v práci na snídani už druhy rok mam to moc ráda vym že to obsahuje glutamat ale zatím žiju
Čím se liší uměle vyrobený glutamát od toho přírodního?
Přátelé, ale glutaman je ve...Dobrý den, přirozený glutamát je v tělě, ale negativně působí ten uměle vyrobený.
ted sem do kose vyhodil cinske polivky ze sacku, protoze tam byl glutaman..bylo mi jich trochu lito:D..tak sem si aspon dal zbytek bagety a po jejim zkonzumovani jsem zjistil, ze je tam taky glutaman:D..perou tu sracku vsude, asi na tom neco bude..smejdi:)
Je k dostání každém obchodě s potravinami, nevidím proto důvod jej kupovat přes překupníka.
Ahoj prodávám glutaman sodný - [email protected]
To nemyslíš vážně, že...V dnešní době raději ze zeleniny mražené...máme větší pravděpodobnost,že tato je právě čerstvá.
Jasne že ne, jde jen o obchodní trik.
Přátelé, ale glutaman je ve velmi hojné míře přirozeně obsažen v mateřském mléce. To nikomu nevadí???
Musím se touto cestou omluvit prasatům z EU a našemu skvělému hygienikovi Vítovi.
Hygienické limity je ale ALIBISMUS na rakovinu,Crohnovu n.,schizofrenii,kriminální násilí vyvolané obilnými plísněmi,shigelly sonnei způsobující kriminální zkratové jednání,a spousty nemocí z povrchové pasterizace mléka atd.Na vše z toho je hygienický limit.Nač?Jednoduše to ve stravě nemá co pohledávat.Nebo se krimi hoši a dámi mají obhajovat tím,že ve stravě měli měchovce,shigelu sonnei.Vždyť to s celým systémem přípravy zdravé stravy CHCE řádně zatřepat.Jsou to právě lékaři kdo by měli řádně praštit do stolu a hodně ZAŘVAT tak tkhle NE , NE.
Koloidní stříbro a zapping.Pomáhá to hodně ale vrací se to.Když si ten organizmus dáte trochu do pořádku KS a zappingem tak Vás ta mizerie z jídla čeká na novo.V pečivu enzymatické urychlovače z Francie,skladování v obilných silech a permanentí ozařování obilí´´boj proti škůdcům moučnému červu´´alfa částice v obilném prachu´´Crohnona n. a ještě k tomu slabomyslné nařízení prasat z EU aby se pečivo balilo do umělé hmoty aby plísně pod igelitem mohli lépe dozrávat díky i urychlovacím enzymům .To co vyroste je ve své podstatě zdravé,až pak lidskou činností se z toho stává docela nebezpečný precedens.Kdyby jsme náš moderní potravinářský průmysl dostali na předválečnou úroveň,alespoň v hygienických limitech.Jo ,lidská činnost jaksi potravinám moc neprospívá.Kdo je zodpovědný ,no přeci hygienická služba a potravinářská inspekce.Je z toho 70% všech nemocí.TO chce televizní hvězdu Mudr Šmatláka nebo Mudr Šmuclera aby se přitočili k televizní hvězdě Vítovi hlavnímu hygienikovi vzali jeho hlavu do rukou a zatřásli s ní.I v lékarnách je na lahvičkách napsáno PŘED UPOTŘEBENÍM ZATŘEPTE.
vice hledejte na...pro:ltavs
co sem cpeš politiku? Měl by ses vrátit (?) k zdravé potravě a necpat se politikou..., těžko to spaluje potom tvoje hlavička...
vice hledejte na www.tojesila.cz
Jim velmi casto huste...http://mojekucharka.blogspot.com/
- Odpovědět
Pošli odkaz