Reklama

Miniinterupce

Zdeněk2 (So, 2. 7. 2011 - 00:07)

Katolická propaganda není nic nového. Dříve měli klerikálové námitky taky proti antikoncepci, takže někde nemohly dostávat pilulky nebo nitroděložní tělíska ženy, které neměly určitý počet dětí. – Pro ženy by bylo urážlivé a ponižující, kdyby o tom, kdy a kolik budou mít dětí rozhodovala nepozornost partnera nebo roztržené kondomy a proto jsou potraty stejně jako antikoncepce běžně používaným způsobem boje proti nežádoucímu těhotenství. Používají je jak mladá děvčata, jako jsou třeba Ivčiny kamarádky, tak matky několika dětí, jako je Jana, která už třikrát dokázala, že je zkušená žena a svoje tělo dokáže donutit k poslušnosti. Je sympatické, že o svých potratech dokáže psát zcela otevřeně a bez rozpaků.

Nymfa (Pá, 1. 7. 2011 - 22:07)

Ženské byly odjakživa...Ženské byly odjakživa ochotné prakticky čemukoliv, jen aby potratily.

To je jasny, uz aztecke zeny vedely, ktere byliny zpusobuji potrat a dokazaly si takto samy redukovat pocet deti. Ta katolicka propaganda je snad nejaka moderni vymozenost.

Nymfa (Pá, 1. 7. 2011 - 22:07)

Vždycky mě fascinovalo, jak...Ženské byly odjakživa ochotné prakticky čemukoliv, jen aby potratily.

Nymfa (Pá, 1. 7. 2011 - 22:07)

Jde o zabití malé...A co napriklad zabiti bezbrannych hospodarskych zvirat, ktera jsou jiz zcela narozena a pri vedomi?
Vas to zabiti nezranuje?

Nymfa (Pá, 1. 7. 2011 - 22:07)

http://diskuse.doktorka.cz/nenavidim-deti/

Jana (Pá, 1. 7. 2011 - 21:07)

Každého věc.Já mám tři děti a tři miniinterupce za sebou a nějak mne to netraumatizovalo.Naopak by mne traumatizovalo mít v této době těch dětí šest.

Ivka (Pá, 1. 7. 2011 - 21:07)

Vždycky mě fascinovalo, jak si různí prolifeři myslí, že nějaký plakát může změnit názor přesvědčené ženské. Lidi, mluvíme tu o ženských ochotných lehnout si v Polsku na stůl veterináři nebo porodní bábě s pletací jehlicí. Ženské byly odjakživa ochotné prakticky čemukoliv, jen aby potratily.

Jak jsem psala. Tři moje kámošky to mají za sebou (věk 16 až 18) a žádná nelituje.

Já si teda nemyslím, že je to jako vyříznout pihu, ale dovedu si tu situaci představit. I když jsem na interrupci nikdy nebyla.

Helena (Pá, 1. 7. 2011 - 21:07)

Kecy v kleci. Znám ženy, které si mateřství užívají - a mimo jiné se jim to projevuje tak, že nemají potřebu nikoho do mateřství nutit, a pokud někdo nechce dítě a jde proto na interrupci, tak ho v tom podporují.

A že by interrupce ženu zraňovala, to je plk. Znám spousty žen po interrupci, a žádná tím není nijak zraněná. Naopak znám zase ženy, které mají děti a dnes soudí, že by raději zůstaly bezdětné, kdyby mohly vrátit čas.

Jo a vyříznutí pihy je horší než interrupce, protože pak se člověk musí omezovat ve cvičení a ve sportu, jinak by mu zůstala jizva.

Markéta H (Pá, 1. 7. 2011 - 20:07)

Rekla bych asi jednu vec,...Jde o zabití malé bezbranné bytosti(do 12.týdne vysátím pak roztrháním a následným odsátím také možný tzv. chemický potrat, který se provádí v rámci redukce dětí při umělém oplodnění). Toto zabití nejvíce zraňuje ženu, která s tím souhlasí. Je možná mizivé procento těch žen, pro které je interupce něco jako odstanění pihy, se žádnou jsem se nesetkala.
Nepíšu zde jako soudce, pouze upozorňuji na bolesti psychického rázu. Je v moci těhotné ženy - matky rozhodnout o osudu vlstního dítěte, možná jediného a o své budoucnosti. Takové rozhodnutí je velké břímě, které se tu, zdá se zlehčuje. Znám mnoho lidí, kteří dokáží pomoci. Ať už meteriálně či dobrými slovy... proto nabízím svůj mail [email protected]
Budu bojovat všemi možnými prostředky za nenarozené děti i za jejich rodiče.

Nymfa (Pá, 1. 7. 2011 - 14:07)

Rekla bych asi jednu vec, Marketo, klidne si to materstvi uzivejte atd. Zenam, ktere hledaji info o potratech je ale potreba postnout objektivni informace o tomto zakroku. To znamena, ze neni potreba jim nalhavat, ze je dite trhano na kusy anebo to, ze dite nejak uhyba pred lekarskymi nastroji atd. Ve skutecnosti se jedna pouze o embryo, ktere je podobne embryu kurete nebo kravy. Cili nejde o usmrceni cloveka v pravem slova smyslu. Ostatne proro u nas je potrat mozny pouze do 12. tydne. Dava to takhle smysl.

Markéta H (Pá, 1. 7. 2011 - 11:07)

Há ha há, odkazy na...Ty odkazy:
Jsou to čerstvé zprávy ze zahraničí, na internetu je najdete i jinde, ale budete muset víc hledat.

Děti mám dvě a na třetí se již moc těším...
Mateřství je pro mě darem ne zátěží, jak se, Heleno, domníváte.

Helena (Pá, 1. 7. 2011 - 08:07)

Há ha há, odkazy na prolife.cz, no to je fakt síla... hovna a sračky, nechápu jak na to někdo může odkázat a nedělat si srandu.

Markéto ty jsi fakt vymletá.

A zraněná jsi akorát ty sama, vadí ti že máš na krku uvázaného fakana, tak ostatním závidíš bezdětnost a snažíš se je nalákat do mateřství... trapko! Když tě to dítě tolik obtěžuje, tak ho dej do děcáku a užívej si, ale nesnaž se zkazit život dalším lidem.

Markéta H (Pá, 1. 7. 2011 - 07:07)

Že je to pro každou ženu velice těžké rozhodování si uvědomuji. Neodsuzuji ženy, které podstoupili interupci. Nechci však, aby přibývalo zraněných žen a mrtvých dětí. Udělám proto vše, co budu cítit, že je správné. Je to pro mě otázka zodpovědnosti a svědomí.

Markéta H (Pá, 1. 7. 2011 - 07:07)

Nemá smysl se přít,čí...http://prolife.cz/?a=72&b=2&id=1598
a
http://prolife.cz/?a=72&b=2&id=1590

Myslím, že to není otázka národnosti, zdali to je, či není vražda.
Sám Bůh říká (z roku 1991)
http://www.tlig.cz/msg/vass607.html

ucalu (Čt, 30. 6. 2011 - 20:06)

Nemá smysl se přít,čí "pravda" je PRAVDA. Zda jít na interupci je pro každou ženskou určitě strašně těžká volba a takové diskuze tu snad nejsou od toho, aby strašily a moralizovaly - trochu mi to připomíná upalování čarodejnic...
Rozdíl mezi miniinterupcí a adopcí asi pochopí každý, vždyť nejde o to, že ty, co potrat podstoupí nejsou schopné se postarat, nesnáší děti atd. Někdy se to prostě nehodí, jak mít dítě, tak být těhotná. Kdyby šlo o rozervání dítěte na kusy, vraždu a podobné záležitosti, šlo by jistě o ilegální zákrok.

Markéta H (Čt, 30. 6. 2011 - 20:06)

Vznik nového života je zkrátka zázrak....

Helena (Čt, 30. 6. 2011 - 15:06)

"Stejná chvíle určuje i jedinečnost každého člověka a to je nové (Heleno)- při oplození vzniká nový člověk."

Nikoli, jedinečnost vzniká při meióze, kdy se vybírá KTERÉ chromozomy bude nový člověk obsahovat, a také dochází ke crossing-overu (minimálně jeden na chromozom).
Když budu mít vedle sebe zkumavku s vajíčkem a zkumavku s konkrétní spermií, tak už spolu splynou jedním jediným přesným způsobem, už žádná jedinečnost nevznikne.

Navíc, DNA je pouze plánem k vytvoření člověka (nebo jiného organismu) - a architektonický nákres není dům, střih nejsou šaty a recept není jídlo.

Klidně si myslete, že život vzniká oplození, ale neberte si do huby molekulární biologii, protože ta říká něco úplně jiného.

Markéta H (Čt, 30. 6. 2011 - 13:06)

Můj názor je jiný...

Nymfa (Čt, 30. 6. 2011 - 10:06)

Marketo, to je nejaka vase definice. Jednotliva lidska bunka neznamena celeho cloveka.
Pri oplozeni vznika potencialne novy clovek. Ale vubec nemusi jit k jeho narozeni, tomu predchazi dlouhy process. Plod se stava clovekem v okamziku narozeni. Takhle je to definovany z pravniho a lekarskeho hlediska a je to celkem logicke.

Markéta H (St, 29. 6. 2011 - 21:06)

Nechapu. DNA ma i mrtvola. Člověk není člověkem až když dokáže žít bez pomoci ale už ve chvíli, kdy spolu začnou "komunikovat" chromozomy. Tam je přítomná DNA, která určuje to, že každá další vzniklá buňka je lidská.
Stejná chvíle určuje i jedinečnost každého člověka a to je nové (Heleno)- při oplození vzniká nový člověk.

Reklama

Přidat komentář