Reklama

Miniinterupce

Dominika (Ne, 5. 6. 2011 - 13:06)

moc ti to miminko Dominiko...Verčo, děkuju. Přeju Vaší rodině hodně štěstí a lásky. Je mi to vždycky nějak líto, když slyším, že to s miminkem nedopadlo, ale držím Ti palce, i Tvému manželovi.

v.3 (So, 4. 6. 2011 - 23:06)

Ahoj Verčo, chápu že jsi v...moc ti to miminko Dominiko přeju a doufam že budete štastní mi s manželem máme taky 3 a manželovo jedno z prvního manželství.jak sem řekla náklady sou nesmírně veliké poněvač nemáme hloupé děti a daří se jim ve škole takže uvažujeme i o univerzitě a tak .Ono je třeba počítat s budoucností a trochu na to šetřit ale s 30000kč měsíčně nic moc...
nemám podnájem nemáme se špatně ale na živení pěti dětí skutečně není protože práce je čím dál horší u manžela a já s mateřskou nic moc všeho všudy čistý příjem na měsíc po zaplacení účtů nám na 4 členou rodinu činní 6000kč a to nepočítam jídlo a naftu na denní dojíždění 60kmza prací.Můj muž tet po zákroku je na zhroucení moc si vyčítá že mě tam musel poslat protože děti miluje ale chce jim i dát nejakou dobrou budoucnost.ps.ONI děti nás budou stát peníze i starosti do konce života pořád i dospělí to budou naše děti a i jejim dětem se budem snažit pomoct.Běh na moooc dlouhou trať je pořídit si miminko.Jinak moc blahopřeju k tvému rozhodnutí ale já mám s těma 4 dost práce i starostí.Upřímě být těhotná za 6let tak neváhám a necháme si to zase by to bylo něco jiného.Tak ahoj a dobrou noc.Teri nezlob se že sem minule vybuchla přišlo mi to nefér nechávat si dítě když na to fakt nejsou prostředky sem ze samoty no prostě vesnický balík chápeš takže koně,kráva,slepice,králíci,6psů,kachny a 4děti na starosti veselí co?

v.3 (So, 4. 6. 2011 - 22:06)

ahoj lidi sem po zakroku a už zřejmě opadli i hormony takže vše jsem před i po oplakala ale dnes už je mi relatyvně dobře.Hrozně mě deptali ti kazatelé,ale už je mi to jedno.díky vám moc za vaše názory pár lidí se mi trefilo do toty s tím že bych jako máma si to nechala ale i že toho jako máma s příjmem v rodině 30000kč měsíčně se vším všudy!By to bylo k neutáhnutí mám děti ve věku 12,10,9a1rok.Jsem teť už celkem vyrovnaná a nehádejte se tu kuli mě už je to vyřízené a nezvratné.Ono se to nezdá ale přeci jen jsem asi silná osobnost ohledně psychiky a mám dojem že už se nezhroutím.Tak se tu mějte a držte se pa Verča...

Dominiko (Pá, 3. 6. 2011 - 23:06)

Dominiko, já mám dojem že...Kateřino, v podstatě jsem jen Verče na povzbuzení chtěla napsat stručně příběh jedné rodiny...Kde všechno vypadalo, že příchodem miminka nastane konec světa, totální krach. Nevadí, že to zase byly třeba trochu jiné problémy. To důležité je v tom, že přesto, že to vypadalo neřešitelně, hlavně s mým manželem, se najednou vyřešilo, skoro ani nevím jak. Zdá se mi, že prostě jen tím, že jsem se to dítě, navzdory těžkostem snažila přijmout s láskou. Jako by to otevřelo dveře k řešení. Ale prosím, neber to, že tím ze sebe dělám nějakou lepší nebo co, to by bylo nedorozumění. Už se mi to stalo, když jsme s manželem přijali dceru, která má DS a která se stala navzdory počáteční hrůze z postižení naší velkou radostí. Tak dobrou noc.

Tereza (Pá, 3. 6. 2011 - 17:06)

Tak ja osobne bych si vice nez 2 deti neporidila. Zkratka neverim, ze se budu moci venovat poradne vice nez 2 detem. Ano, taky si chci ten zivot uzivat, mit dobrou praci, doprat detem vzdelani atd. A to nejsem zdaleka na hranici chudoby, mam plat 45tisic a na nic si nestezuju. Ale zivorit nechci.
Chci taky mit cas pro sebe a ne 10 let po sobe utirat zadky.

Kateřina (Pá, 3. 6. 2011 - 15:06)

Dominiko, já mám dojem že si vůbec nerozumíme. Už jen ta věta "i když nebudeme žít možná v luxusu". O luxus přeci vůbec nejde, jde o to, aby nebyly existenční problémy.
Přijde mi opravdu trapné když někdo na zmínku o finančních problémech říká "no, tak přeci nemusí mít děti značkové oblečení a nejnovější mobil" - sakra, absence značkových hadrů a nového mobilu není žádný "finanční problém".

Já jsem se setkala třeba s tím, že matka se dvěma dětmi přespávala ve skladu obchodu kde byla zaměstnaná, protože prostě neměla na nájem... a ještě se klepala aby na to nepřišla sociálka a děti jí nesebrala.
Nebo já osobně jsem v prvním ročníku VŠ musela šetřit na jídle takovým způsobem, že jsem neúmyslně spadla do anorektických hodnot, úplně jsem ztratila menstruaci atd.

Tohle jsou finanční problém. A nikoli nějaká absence luxusu. Absence luxusu je jenom nepříjemnost, ne problém.

Samozřejmě že nikdo z nás není jasnovidec, ale v rozumných mezích tu budoucnost odhadovat můžeme.

"Kateřino, ono to vypadá asi že máme spoustu peněz a skvěle jsme prodali naše úžasné fáro :-)"
Ne, vypadá to že jste klasická střední třída která prodala úplně normální rodinné auto.

Pro vaši informaci, během loňského roku byly odloženy do Klokánků apod. STOVKY dětí, o které se jejich rodiče nedokázali z finančních důvodů postarat. TOHLE je finanční problém. A ne že má někdo nemoderní mobil.

Dominika (Pá, 3. 6. 2011 - 14:06)

Dominiko, krásný příběh,...Pozorovateli, moc děkuji.
Kateřino, ono to vypadá asi že máme spoustu peněz a skvěle jsme prodali naše úžasné fáro :-). My ale nejsme bohatí, to co jsme prodávali už jsme koupili jako ojeté, ale podařilo se nám ho prodat tak, že jsme koupili větší a máme z toho radost, i když se jedná o starší auta. To ale asi není podstatné... Vím, že dítě nebude vždycky miminko, ale jsem si jistá, že své děti vždycky uživíme, ošatíme, i když nebudeme žít možná v luxusu. Zase nežijeme přece v Indii nebo Africe. Nikdo neví co bude za několik let a není to možné ani odhadovat, nebo se pořád strachovat...

Kateřina (Pá, 3. 6. 2011 - 13:06)

Já posílám VŠECHNY těhotné na potrat?

To existují jen dva extrémy? Buďto hnát všechny těhotné na potrat, anebo být pro dítě za každou cenu, i když to pro rodinu bude likvidační?

Pro vaší informaci, dříve jsem pracovala jako sestra na soukromé gynekologii, a vždy jsem měla velkou radost když se nějaké ženě s rizikovým těhotenstvím podařilo přivést na svět vytoužené dítě živé a zdravé. Kvůli tomu ale nebude vykřikovat "roďte za každou cenu, jiné ženy by za dítě daly všechno!" a podobné nesmysly.

:-) (Pá, 3. 6. 2011 - 12:06)

Ja tu nechci, na rozdil od nekterych, nikoho urazet.
Ale mam pocit, ze Katerina, pokud je vubec zena, je asi neplodna a nejak si to zde kompenzuje. Jinak si nedokazi vysvetlit, ze denodenne a to nekolikrat za den, ma potrebu kazat svuj jediny spravny nazor a posilat vsechny tehotne na potrat.

Tereza (Pá, 3. 6. 2011 - 12:06)

Ale Verca ma dost dobre duvody, proc si to dite nenechat. Popsala to tu jasne a je to vcelku pochopitelne. Popisovala to v intencich "oplozeneho vajicka" nikoli v kontextu ditete. Beztak ma 4 deti a to je obrovsky zahul, co si budeme povidat. Ja ji obdivuju za to, ze to vubec zvlada!!!
Navic dnes je Verca na zakroku, takze doufam, ze to vse pro ni dobre dopadne.

Tereza (Pá, 3. 6. 2011 - 11:06)

uz si ho poridila a dalsi jiz nechce. Co je na tom k nepochopeni.
Verco, drzim palce!

Tereza (Pá, 3. 6. 2011 - 11:06)

Ma sve 3 deti + dalsi nevlastni. Ano, jsou to 4 deti, tak proc si porizovat jeste dalsi.

Tereza (Pá, 3. 6. 2011 - 09:06)

Dominiko, 4 deti jsou proste MOC! Katerina argumentuje sprevne. Dite nebude vzdy jen mimino. Malkodo si to uvedimuje a je treba na to myslet.

Dominika (Čt, 2. 6. 2011 - 23:06)

rozumím i u tebe si...Ahoj Verčo, chápu že jsi v téžké situaci. Zažila jsem teď něco podobného. 3malé děti a manžela, který hlavně už nic nechtěl slyšet o případném čtvrtém. Ale jsme nějaký plodný pár a stalo se. Manžel v té době neměl práci, měli jsme krátce auto, do kterého se vlezou právě jen 3děti, malý suteréní byt - hrůza. A do toho můj manžel, se kt.máme jinak moc hezký vztah vyváděl příšerným způsobem. Prostě ne,ne,ne a že od nás odejde atd. Byla jsem nešťastná, ale nějak jsem měla důvěru v ten nový život, že to není jen tak a náhoda. Prožili jsme nějaké bouřllivé dny,dítě jsem si nechala a mám rodit za pár dní. A víš co? Manžel jel se mnou koupit kočárek, vybíráme společně jméno, už se profláklo, že by chtěl kluka :-), prodali jsme dobře naše auto a manžel je nadšený z nového, který jsme koupili za skvělou cenu, našli jsme krásný a výhodný pronájem, dostala jsem spoustu věcí na miminko od známých a prostě najednou koukám, jak se to všechno nenásilně řeší. Přála bych Ti,aby ses mohla rozhodnout pro to dítě...Mimochodem, zkoušeli jste si podat žádost o příspěvek na bydlení? Tam je možnost dostat od státu několik tisíc měsíčně. Držím Ti palce.

:-) (Čt, 2. 6. 2011 - 22:06)

Ježiš mně sou nějaký...Tak ani nevím, co jsi tím příspěvkem chtěl jako dokázat, ale jseš v pěkným hajzlu - "páne tvorstva"

? (Čt, 2. 6. 2011 - 20:06)

Ježiš mně sou nějaký...to je hezký že ti sou potraty u prdele ty je dělat nemusíš vid jen na ně dyštak pošleš holku dyť je to její věc co udělala si to sama.Upřímě je to blbá sranda spousta lidí tady je vážně psychicky v hajzlu a toto jim moc nepřidá.Skus si najít jiné stránky na podobný žertíky ano?

Mrdáč prvotřídn (Čt, 2. 6. 2011 - 16:06)

Ježiš mně sou nějaký vaše potraty ukradený. Já tu nakoukl z prdele co se tu píše a hned mně praštily do vočí tvý vzkazy s dost namyšleným a arogantnim tónem. Mám z teho dojem že jsi buď frigida, nebo hnusatka kterou nikdo nechce a nebo máš doma podpantofláča kterej ti nechává moc volnej řetěz.
J

Kateřina (Čt, 2. 6. 2011 - 11:06)

Vidím, že protipotratáři jsou lidé vskutku na úrovni - jenom krvavé fotky z chirurgických zákroků, modlitby a vulgární sexuálně orientované urážky.

Tady je krásně vidět, na které straně barikády jsou slušní, vzdělaní lidé. Doufám, že to řadě žen pomůže v rozhodování:-)

? (Čt, 2. 6. 2011 - 10:06)

Kateřino, ty bys...proč si to myslíš tlačí se ti semeno na mozek?zřejmě si to dlouho neměl ty když na nic jinýho nemyslíš.

Mrdáč (Čt, 2. 6. 2011 - 10:06)

Kateřino, ty bys potřebovala pořádně vymrdat. Evidentně jsi to dlouho neměla a pokud jo, tak ne od chlapa ale od nějakýho bačkory.

Reklama

Přidat komentář