Reklama

alkoholismus

Návštěvník (Út, 8. 12. 2020 - 23:12)

Opravdu bych nechtěl skončit, abych prostě musel každý den na šest piv, jinka bych se nevyspal a měl stíhy a noční můry a nebyl schopný normálně v klidu a pohodě fungovat.

Návštěvník (Út, 8. 12. 2020 - 12:12)

Problematický piják? Nějakou definici?!

Návštěvník (Út, 8. 12. 2020 - 23:12)

Pije každý den přesný množství pití a nemůže se za boha dostat pod tuto hranici, aniž by ho to zcela nerozhodilo na další dny a nemusel si dát některý z dalších dnů více a pak zas méně,ale nakonec by zas skončil na tom přesně daném množství.

Návštěvník (Út, 8. 12. 2020 - 12:12)

Jen velmi malá část problematických pijáků se chce dobrovolně léčit. Možná také proto, že nevědí, co od léčby mají očekávat. I z tohoto důvodu dávají přednost ambulantní léčbě bez hospitalizace. Ta má ty výhody, že mohou fungovat v běžném životě - např. chodit do práce a starat se o rodinu.

Součástí této léčby je psychoterapie, ale také léky proti bažení (cravingu). Nejde o látky, které by zhoršovaly snášenlivost alkoholu jako proslulý antabus, jen potlačují touhu po alkoholu a vedou tak k lepší prognóze nemoci.

Návštěvník (Út, 8. 12. 2020 - 12:12)

Nejlepší je tomuhle srabu předcházet a dávat si dlouhé pauzy mezi jakýmkoliv drobným nebo nezřízeným pitím.

Návštěvník (Út, 8. 12. 2020 - 12:12)

V České republice existují přípravky ReVia a Campral, přičemž na 1 kus balení preparátu ReVia se doplácí asi tři tisíce korun a na Campral 900 Kč. Už tento fakt však zužuje spektrum závislých, kteří by ambulantní léčbu mohli využít.

Návštěvník (Út, 8. 12. 2020 - 09:12)

Dnes mladí nevědí , že pít se musí umět a ne se zlískat jak carský důstojník po bitvě v Mandžucku.

Návštěvník (Út, 8. 12. 2020 - 00:12)

Škoda, že míra závislosti se nedá nějak změřit, podobně jako třeba síla větru Richterovy škály. Něco jiného je, když někdo pije sedum piv denně po 7000dní, to je větší závislost, než někdo kdo pije těch piv osum,ale tři měsíce.

Návštěvník (Út, 8. 12. 2020 - 00:12)

Alkohol je jak tvrdí mladej herec Preiss, tak uvolňovadlo, společensky uvolňuje zábrany, ale on s tím fungovat nevládal. Ono také hodně závisí jak člověk žije a jak výsadní místo v jeho životě v jeho zálibách a aktivitách alkohol hraje, kolik už má za sebou s alkoholem i v životě křížů a jaký je jeho zdravotní stav. Rychle začal rychle skončil. Ten věk je poměrně brzy musí skončit, kdo chlastá moc. Např. Bořek Slezáček nebo Etzler. No takoví jako Boris Hybner nebo Vladimír Dlouhý ti chlastali snad až do penálu víceméně nepřestali i když možná ztlumili konzumační lístek(v případě Dlouhého patrně ne, ten jel prý z nemocnice do hospody a z hospody do práce a pak do nemocnice v posledních letech).Sovák a Kaiser měli štěstí na druhé ženy, které na ně již platili. Naopak třeba na Hrzána jeho žena neplatila a ten se v opileckém rauši zabil šplhaje za milenkou v Praze v Podskalí do horních pater činžovního domu, protože mu neotevřela a spadl. Werich patrně také dost pil a zase nechával kočárek s dítětem prý před domem a mizel do horních pater činžáku za milenkami.

Návštěvník (Po, 7. 12. 2020 - 23:12)

Tak Bořek dle svých slov chlastal tak 7000dnů, to se závislost musí projevit. Naopak teď je to pro něj nuovum nechlastat. Nicméně přestal, protože dostal nůž na krk a ne proto , že by chtěl. Jistě mu to ale i hodně dalo. Jeho štěstí bylo, že se nevychlastal úplně, patrně většinu života velmi pracovitý a fungující alkoholik. Tzn. high functioning alcoholic, ovšem jen v závěru se pak potácel a válel, také boural logicky s autem, půjčeným patrně, to ho zadlužilo, do toho dítě malé, mladá žena, a vlastně nalajnovala mu léčbu za něj, takže protože není debil, tak do toho šel a vysekala ho z toho vlastně vůlí a láskou jeho mladá žena a děti. Zázrak co normální alkoholiky nepotká.

Návštěvník (St, 2. 12. 2020 - 23:12)

Alkohol je v malé míře společenské stimulancium protože i zbabělcům rozvazuje jazyk a dodává odvahy. Ve větší míře je to sexuální stimulancium, které odhazuje zábrany a nechává proběhnout sexuální touhy. A ve větší míře navozuje euforii až otupělost s hloubkovým rozjímáním a tlumí bolest, takže lze nahlédnout do citlivých míst,protože navozuje sedaci a tlumí vnitřní psychickou bolest, stud. Ovšem zkušení alkoholizic jako Bořek Slezáček, vám řeknou, že si pak stejně nic nepamatujou, takže všeho asi moc škodí.

Návštěvník (St, 2. 12. 2020 - 18:12)

Piju stále, piju více, nevyléčí mě ani slivovice. Jen do basy se zavřít nebo odmašťovny, na to však nejsem dosti dobrý, ani prachmizerný.

Návštěvník (St, 2. 12. 2020 - 18:12)

Znáte tu metodu salámovou nebo metodu spojených nádob a stejného součtu? Tak nějak to mám s pivem. V dlouhodobém horizentu, v dlouhodobé perspektivě vypiji každý den 5 piv. To mám vypozorováno, že to piji už asi deset let todleto. Jediné co se liší, že buď se bráním a nepiji a pak piji jak duha. Nebo hrubě podcením svojí chuť a urazím svou náruživost v pití piv třeba třemi pivi deně a to se mi hrubě vymstí, protože pak vypiji 15piv a další den už nesmlouvám a dám svých pět.

Franta (St, 2. 12. 2020 - 17:12)

Sedím sám za pípou v zabitým baru, kde opilci ztrácejí důstojnou tvář věř mi, že není mi dvakrát do zpěvu, když vidím že vinu svou na tom ty máš Chladná a proradná, vypít tě až do dna, není věc nesnadná, dobře to vím však tisíce životů, jak lebky na plotu, propadly pro ten tvůj pěnový klín Krásná a vychlazená srazila tělo tvý na kolena Krásná a podmanivá má oči chmelový až srdce zabolí ... REF. Gábina - tolik se propilo a lásek ztratilo Gábina - šrámy co zahojí vrátí se potají Gábina - její chuť chmelová odvahu nedodá a touhu snít.... U stolu sedící, zbaven všech emocí, hledáš, kdo pozvedne rezavou číš leješ to do sebe, na cestu do nebe, co v pekle končívá, vydat se smíš Nechat se ovládat, ze všech stran nadávat, za všechny útrapy můžeš si sám nemáš dost odvahy stoupnout si na nohy a rozbít navždycky poslední džbán Krásná a vychlazená srazila tělo tvý a kolena Krásná a podmanivá má oči chmelový až srdce zabolí ... REF. Gábina - tolik se propilo a lásek ztratilo Gábina - šrámy co zahojí vrátí se potají Gábina - její chuť chmelová odvahu nedodá a touhu snít....

Návštěvník (St, 2. 12. 2020 - 18:12)

Myslím, že ve čt v ČR hodně lidí zahojí ten hluboký šrám, který zasekl svým řáděním na české lásce pro pivo koronavir, ten provokatér. Roztoč se pípo tvá, buď pivo s touto krajinou, nemyslím na jinou, než na tu jednou Barbora, je tou jedinou příčinou, že nejdu za jinou jen za tou jedinou sladkou Barborou!

Lenka (Út, 1. 12. 2020 - 03:12)

Máte někdo zkušenosti s AA, nebo nějakou komunitou, ale nechtěla bych se dostat mezi feťáky, s nimi mám negativní zkušenosti.

Pepa (Út, 1. 12. 2020 - 03:12)

Zeptám se vespolek. Každý den už asi deset let vypiji pět desetistupňových piv, na konci každého dne i týdne už si bez těch pěti piv nedovedu představit večer a pivo mi došlo. Zvažuju vždy , že mám dvě možnosti: buď se zarazím a řeknu si, že se bez piva obejdu a vydržím to, nebo si dojdu koupit nová piva. Jsem na cestě k závislosti?Zatím vždy jdu a ty piva si obstarám.

Luděk (Út, 1. 12. 2020 - 03:12)

No já teda chlastám teď doma, když mi zavřeli hospody. Je to docela na prd, jsem v sociální izolaci, v hospodě jsem aspoň s někým pokecal.

Návštěvník (Po, 30. 11. 2020 - 11:11)

Za komančů se ve většině populace vůbec ani nic jiného než chlastat pivo dělat nedalo.Tedy když byl někdo nemanuální pracovník a nebyl zrovna hajzldědek a měl na to, tak mohl makat na chalupě, stavět si nově zařizovat, dům či byt, dělat sport, jezdit na vandr a chodit za ženskými nebo za buzíky dle preference. Ovšem většina populace byla manuální a pracovníkovi Gumy v Kralupech nebo Kovony v Lysé n.Labem či armabetonu na Pankráci či Jihočeských drůbežáren či Ostravských dolů nebo Lesnických závodů, prostě nezbylo než se jít ožrat po práci a být rád za povýšení, že může na tom pivě sedět dřív a dát o jedno deně víc a koupit místo guláše z falešné svíčkové v pátek na nedělní obět pravou svíčkovou.

Cyp (Po, 30. 11. 2020 - 11:11)

Piješ-li ty, piji i já. Co jsem pil já, budeš pít i ty! Ono se to dědí z generace na generaci a máme zaděláno na další tři generace hospodských a alkoholiků.

Reklama

Přidat komentář