Reklama

PANICKÁ PORUCHA PP9

Silva (So, 25. 7. 2009 - 11:07)

Ahoj Lazíku,líná jsem , to máš pravdu a navíc mi to už pomalu myslí:-))A ještě k tomu nemám vůbec čas, rychle vařím, za chvíli manžel přiveze vnučku a vyrážíme na výlet. Alčo, Aleši-do Mariánského údolí. Tak doufám, že to tam ušmajdám s tím prstem.Teď jsem si uvědomila, že tady už delší dobu,nebyl Aleš. Možná si už píše jen s Erčou,byla to láska na první pohled:-))Hani, já bych taky žila jen na rohlíkách, kdybych ybla sama. Nebo na chlebu:-))Ta buchta zase není žádná bomba, hodně ji vymíchej, dej do hodně vyhřáté trouby, ať naskočí, ona není moc vysoká. A posejpátko udělej z másla, dává to tomu dobrou chuť!!

Hanka 1 (So, 25. 7. 2009 - 10:07)

Ahoj všem sobotním raníčkůmSilvi no tak,ještě že jsi se nedala s tou tchýní a dopadlo to takhleDuchčo,,,,,,,,synek ajaj tak at je mu dobřeZuzko ty jsi prázdninový tulák,ale dobře děláš ,co v PrazeVelká dcera jela pro Naty na tábor a bere ještě další dvě holky,mě tyhle tábory s vlastním odvozem a dovozem štvou,200km tam,200km zpět,ale jezdí tam už celá parta ,vymyslela to maminka jedné kamarádky----užasné,tak doufám,že příští rok už nea tak jdu něco upéct a povařit,nikdo doma,manžel v práci,ježíš mě tak nebaví vařit jen sama pro sebe,to bych asi žila jenom na rohlíkách a něco ktomu,maximálně polévkuSilvi opisuji tvůj recept a jdu ho zkusit,také mám moc ráda rychlé a hlavně u nás se toho sní moooooooooooooc,když jsou doma.Jinak jsem nějak mimo formu celý týden,tak se jdu dostávat do formy prací,tak zatím všemhezký a hlavně klidný den

LAZAR (So, 25. 7. 2009 - 10:07)

Ach jo....děcka,to jste líné číst zpětně...psal jsem,že bych potřeboval chatrč+větev na česání...k pohodě :-))) když vy pořád něco češete....Alča psala,že to je akorát dobrý,pro příbuzné a mě,že by zbyla větev na 'houpačku' :-)) Tak jsem napsal,že dcera by mne taky ráda viděla někde na vzduchu,že by mi to prospělo,ale že teď nevím,,,,,co až tak tím sledovala-myslela? Musí vám to pálit,jako Alče....že šlo o fór...:-))))) jinak vytrženo z kontex...........čus!

Silva (So, 25. 7. 2009 - 10:07)

Zuzko, tak sotva jsi přijela, už nám zase zahneš!!:-(((Jak dlouho budeš švici tu zvířenu obhospodařovat?Jinak máš svatou pravdu, je to tak.Fůra lidí umře zbytečně.Pokud nepříjdeš se zcela klasickým onemocněním, tak je to nad jejich síly. To není předmětem jejich přemýšlení, důležité je to aby měli vše pořádně zapsané, všechnu dokumentaci v pořádku a sypalo to hodně bodů.Proto jsem už přestala chodit k doktorům a až užnepolezu, nechám se odvézt přímo do kafilerky.Maruš, tak to jsi si se synkem užila. Dovedu si to představit, určitě jsi zapoměla i an svoji věrnou Pepičku? Můj syn měl v patnácti letech dětskou nemoc-spalničky a byla to hrůza. Týden horečky čtyřicítky a páni doktoři opět pochybyli, nasadili ATB, že je to viróza.Jo, dneska jsem velice napruděná na naše "zdravotnictví".A ještě jsem ti chtěla napsat, že tvůj manžel to chytl dobře s takovou skvělou manželkou a kuchařinkou. A lososka vaříš, pánečku,zdravá výživa a moc dobré masíčko, měla jsem asi před měsícem.Já dnes nemíním moc vyvářet, oba s manželem jsme mírně poopiční.Takže-polévka z pytlíku, boloňské špagety,možná koláč s meruňkama, co je hned hotový.1kelímek jogurtu-150g rozmíchat s dvěmi vejci, umýt ten kelímek a přidat 1 a půl kelímku polohr.mouky, půl cukru a půl sáčku prdopeče. Vše zamíchat, vylít na koláčovou formu, poklást libovolným ovocem, posýpátkem a vrznout do trouby. Je to docela poživatelné a hlavně RYCHLÉ, což já upředňostňuji.

Duchmery (So, 25. 7. 2009 - 09:07)

Ahoj všem! Tak se přidávám k těm, co řeší zdravotní problémy v rodině. Jak jsem psala, tak syn po příjezdu z Thajska pak hned jel na Moravu do nějakého sklípku a pak ráno hráli nějaký přátelák fotbal(zima,déšť) a omarodil asi v UT a pak to šlo čím dál dolů, horečky, celý byl rudý, osypaný, uzliny nateklý. No doktorka se ho zhrozila, poslala ho do nemocnice, tam ho vyděsili že nic takovýho neviděli!!!!!Vystrašili nás všechny, no nasadili ATB, tak je naštěstí líp, ale.... mám kámošku z tajči co byla vrchní a pak úča na zdrávce a když jsem jí vše vylíčila tak řekla, ale to je přece spálová angína a určitě jo, on na ní jako malý trpěl a je fakt že byl takový jako spálený od sluníčka a osypaný. No tak to píši od něj z pokoje a už mi tady pozpěvuje ale čera jsme si užili,to umíral a že prý na něj koukali blbě, jako že si něco přivezl hrozného z toho Thajska. Já jak byla ve stresu tak jsem do půl 10 dělala venku na zahradě abych se z toho stresu vypracovala. Jinak ale snad dobrý, je mi líto těch co bolí hlavinky, to mě naštěstí míjí. Také jsem jen prolítla a nepochopila o co jde mezi Lazarem a Alčou a větví? A tady docela ziminka, spíše na nějaký výšlap tak uvidíme s mužem, každopádně jdu vařiti, lososa, brambůrek a okurkový salátek, zeleninová polívčička a manžu jsem vyštvala na trh tak snad přiveze něco na koláč a odpo jdu vyvenčit babičku. Pozdrav milým PP - jmenovitě Zuzi, Silvi, Haničku, Pajku, Jituš, Alču, Nelču,Evičku, Olinku, Renču, Inezku, Lucky obě, Leničku, holčiny co se moc neozývají jako Verča a také kluky. No nato že mám starou hlavu, tak tady vždy vyzkouším zda si vás všechny pamatuji. Tak páčko všem a někdy!M

zuzka (So, 25. 7. 2009 - 09:07)

ahoj všem)))TAk konečně se trochu ochladilo))))tak snad to chvilku vydrží....SILVO, ty ranní ptáče! Tak to je dobře, že vůbec zjistili, co tvé tchyni je - myslím, že ve spoustě případů na to vůbec nepřijdou...Mojí matku jednou též poslali z nemocnice domů, s tím, že jí nic není, ale pak ji přijal do nemocnice v Plzni náš příbuzný a měla zánět ledvin, jak prase - tady na Karláku jí neudělali ani laborator.vyšetření - měla sedimentaci hrozně vysokou. Myslím, že spousta lidí umře docela zbytečně, pochybením doktorů. Tak snad jí ta operace pomohla...Já jsem dnes poslední den doma - zítra odjíždím hlídat ségře králíky, psa a kočku...takže si ještě dnes užiju klidu domova.

Silva (So, 25. 7. 2009 - 07:07)

Ahoj všichni!!Tak si představte, že tchýni operovali nakonec akutně, v noci , ze čtvrtku na pátek,měla hnisavé ložisko v koleně a z toho sepsi celého organismu.A oni by ji bývali poslali opakovaně domů, kdyby se nešprajcla. Je to bordel a zvažujeme stížnost.Leží na JIP, teď jsem s ní mluvila a je úplně hotová, mysleli jsme, že to ani nepřežije.Děkuji všem účastným!Včera jsem nepsala, byla jsem s těma holkama. Bylo to fajn, zase jsem popila a opět je mi dnes dobře,tak se asi dám na pití:-))Prsty zůstaly všechny celé, jen ten zlomený pořád bolí.Tak pěknou sobotu, já se dnes budu "válet",nic a nikam nemusím, na chatu pojedeme až zítra, hurá!!Jak slastný pocit, nic nemuset!Musím si vás přečíst, co to má Alča s Lazarem s tou větví:-))

Alča (Pá, 24. 7. 2009 - 18:07)

Tak teď jsem se od srdce zasmála.Lazare,Lazare proč myslíš hned na mašličku?Mít někde chaloupku nebo chatičku je pěkné né?Tam člověk přijde zase na jiné myšlenky než když je doma.Já v tom n e v i d í m žádnou záludnost ty ano?

LAZAR (Pá, 24. 7. 2009 - 18:07)

Alčo..Alčo,to ses z toho hezky vysmekla....ty víš moc dobře,jak je to s tou změnou myšleno.....já taky myslím,že v přírodě mašle,víc sluší...... :-)))

Alča (Pá, 24. 7. 2009 - 18:07)

Lazare já tě zdravím a je jasné,že by ti to prospělo,protože změna je to úžasná,když člověk vypadne z domů někam jinam.A stou větví jsem to myslela jen tak.Jinak pesima nejsem a nechci ani být.Vždycky jsem byla veselá a snažím se být dál i když to někdy skřípe,ale to je život.Tady Brno opět hnusně dusno,dusno.Už ať je trochu chladněji.Dneska mě je prima a to tím,že jsem si ještě dopoledne šoupla kousek lexošu.Dneska jsem v úplně pohodě,to jsem už hodně dlouho nebyla,ale já to znám jen je mě trochu dobře hned druhý nebo třetí den dostanu obrazně řečeno přes hubu.Tak zatím.

LAZAR (Pá, 24. 7. 2009 - 18:07)

Zdarec všem! Já si to fakt užívám.....super klíma a Alčo nechápu proč ten pesimismus,s tou větví? Dcera je toho názoru,že by mi to prospělo,že bych byl více na vzduchu.....ale,teď mi to vrtá hlavou...já se v mentalitě žen,nikdy moc nevyznal....čert ví,jak ona to myslela?? :-(((((

Alča (Pá, 24. 7. 2009 - 17:07)

Pajko tak malá tržnice je v dolním konci náměstí,když se podíváš od radnice dolů.Hned je tam ten KÚ a přes dva domy směrem zase k radnici je prodejna pouze s krůtím masem.Je to úžasně protože vše koupíš při chůzi.No a malá zahrádka a tam jsem si dala zmrzlinu.Jela jsem na Slavkov.Prodávali i rychlokvašené okurky,ale když jsem měla tu zmrzlinu,tak jsem si říkala,že bych nemusela dojet.

Diítuša (Pá, 24. 7. 2009 - 17:07)

Olinko já vím,jsi mooc hodná a ostatní holky taky!!! vážím si vašich vzpomínáná na mne..prosím držte palce,kdo chcete, zatim nic neprozradím...až po nedeli KDYŽ...a bolí mě pravý ucho,ty šlachy a chrupavky či co,,au au...snad mě jen ofouklo,nebo že by spojitost s 5.dětskou nemocí?? Máte s ní některý zkušeností u dětí? Napred byla flekatá oteklá straší dcera,po tydnu malá a je už 3.den, byl ajsem u detského dr od příbuznýho.ale rekl ,že to je spíš alergie,,no aráno horší, tak k detské a hned řekla "pátá dětská nemoc",,,predtím jsem to našla dle příznaků a ejhle bylo to. či je to ..a dnes je Jula s mamkou na zahradě a prý zas osypaný stehna...ještě že je net,hned jsem natukla - už mám info,že i po vymizení teto dětské virozy za čas při pobytu v horku a na slunci se fleky zas objeví,,dr říkala,že letos toho je dost..i jedna maminka se od děcka nakazila...no těpic.

Pajka (Pá, 24. 7. 2009 - 17:07)

Alčo, víš co je hrozné? Že jen tuším, o kterých místech píšeš, protože už vůbec nevím, kde se v současné době prodává zelenina a krůtí maso. A malá tržnice? Může být v průjezdu domu nebo podchodu, ale taky ve Zlaté uličce, jak se říká malinké pasáži, která byla zbudovaná po revoluci. Všechno je tam jinak, jen kostel a radnice stojí tam, kde dřív... Přemýšlela jsem, jestli jsi jela na Kloubouky a Čejč anebo Slavkov... Obojí vychází přibližně stejně. Ano, je malý a docela malebný a je mé dětství a mládí...

Alča (Pá, 24. 7. 2009 - 17:07)

Pajko tak aby sis nemyslela,že to bylo jen tak,tak to se mýlíš já si vzala pro jistotu kousek lexošu,abych náhodou nevybíhala z úřadů.Naštěstí tam nikdo nebyl.Na náměstí jsem si sedla jak je to prostranství,kde prodávají zeleninu a dívala jsem se na obchod s krůtím masem.Jinak v té malé tržnici jsem si koupila koření,které jsem hledala už rok a tam v pohodě koupila.Tak jak píšeš ty jsem tam anonymní a tak jsem v pohodě,lae když jsem v Brně,tak si říkám co když mě potká někdo známý a tak nikam nejdu.Jen jízda autem to je nejlepší co mě ještě zůstalo.Jinak cesta byla v pohodě,byla jsem tam za 40 minut a nebyl provoz,ale zpět to už byl nával na silnici.Opravdu se mě ten Kyjov líbil.Malý útulný a příjemný.Byla jsem docela překvapená-mile.Tak se zatím mějte.

Pajka (Pá, 24. 7. 2009 - 16:07)

Zdá se, že včerejší smršť zasáhla hlavně českou část republiky, i když u nás taky cosi profičelo, škod jsem moc nezaznamenala.Oli, rozprašovač opravdu pomáhá, doporučuju vřele všem. Na jeho principu ovlažují i Las Vegas. Když jsme tam před 15 lety byli, všimli jsme si, že na ulicích jsou lampy, ale mají trysky, ze kterých úplně nenápadně mlžila voda a dělala tamní klima snesitelnějším.Hani, dusím se v tom vedru, i když astma nemám, tak Tě lituju, i tu spoušť na zahradě...Ty si tak ráda děláš kolem sebe květinové krásno, takže smutné.Silvi, co tchýně? Opakovaně se mi k ní vracejí myšlenky. Zuzi, přesně-plavání je osvobozující. A úplně nejvíc, když člověk může plavat nahý, což bohužel většinou nemůže... Dopolední plavání miluju nade vše, příroda je čerstvá a osvěžující a v našem koupališti bývá po noci vyfiltrovaná, průzračně blankytně čistá a hladivě chladivá...Alčo, máme opravdu pěkné náměstí. Na radnici zuřil jedno období boj, zda investice do náměstí anebo krytý bazén. Ani nemusím psát, co bych volila, že? No, vyhrálo náměstí, ale bylo dost malebné i před úpravou, za kterou bych nikdy tolik milionů nedala a nevěřila, že může tolik stát. Představuju si Tě, jak tam sedíš, lížeš zmrzlinu, obcházíš KÚ a MÚ a docela se mi zastesklo... Na mě se tam obvykle lepila agora a jsem schopna se tudy pohybovat autem tak, že jezdím od obchodu k obchodu, ale jakmile vysednu, už ji mám za krkem. V jiných městech to nemám vůbec anebo mnohem mírnější, je to tím, že párkrát slabost a v podvědomí bušící otazník s vykřičníkem, že se znemožním před známým okolím. Jinde jsem zahalena do milosrdné anonymity. Přitom na lidské řeči nedám, přesto se má psychika naprosto nelogicky takhle chová. Výhodou je jen znalost terénu, tedy i rychlých únikových tras...Tož tak, tady po jasném ránu našedlé odpoledne, pořád hodně teple letní...

Hanka 1 (Pá, 24. 7. 2009 - 13:07)

Zuzko no tady bylo opravdu hustě,máme i šindel ze střechy po zahradě,nejhůř to vzalo,Prahu 8,9,bohužel náš směr takéAlči jsi dobrá ,šikulaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahoj,obdivuju všechny co totak dobře snáší,no já asi kdybych neměla to blbý astma,tak je to jiný,ale takhle fakt bída

Alča (Pá, 24. 7. 2009 - 13:07)

Zdravím všechny lidičky.Pajko tak jsem byla v Kyjově.Náměstí je moc pěkné,ale to vedro to je už neúnosné.Koupila jsem si zmrzlinu a sedla si na lavičku a bylo mě dobře.Byla jsem tam na Katastru a ještě na Městským úřadě ověřit totožnost a chodila jsem pěšky.Čekala jsem co to bude dělat a ono nic,tak to nechci přechválit.Dětičky jdu si udělat něco na jídlo a potom se ozvu.Pá pá......Alča

zuzka (Pá, 24. 7. 2009 - 13:07)

Ahoj lidičkové,tak včera to vedro - no to bylo hotové peklo. Dojeli jsme na chatu, tam dusno na omdlení, snažila jsem se vytrhávat plevel, zahrada jak buš - byla jsem úplně mokrá. K večeru přišla bouřka, sice fičel vichr - ohýbal stromy, hodně sprchlo, ale bylo to rychlé a beze škod. EVA Krakonoška psala, že u nich spoušť a že v práci ulítla střecha!!!! Takže asi na horách to bylo dost hustý.Ale v Praze asi taky, protože když jsme se vrátili domů, tak je na ulici spousta spadaných větví.OLI snad je ti líp - klimatizaci máma jen mobilní - je to prd, ale aspoň něco nežli nic - když se moc nehýbu a ona fučí, tak se tu dá přežít))) Rozi taky včera vůbec nejedla - ona jí vůbec hrozně málo, ale včera si dala půst.SILVO, tak co tchýně, je to lepší?PAJKO, dobře děláš, že plaveš - mě taky plavání uklidňuje - je to takové - jak to říct osvobozující? Dříve jsem chodila do Vršovic na Slavii - dopoledne, nikdo tam nebyl - úžasné, ale to bylo v době, kdy jsem se nebála jezdit sama - teď si občas připadám jak vezeň((((A co vy ostatní??? Vidím, že skoro nikdo nepíše - možná máte po té spoušti vypnutou elektřinu, ineternet??? Tak zatím páčko všem)))

Hanka 1 (Pá, 24. 7. 2009 - 11:07)

Ahoj všem tak já včera tedy holky a kluci,já blbá vylezla ven,tudíž mé astma to neustálo a totálně vyřízená,pak tady večer přišlo nevím co ,bouřka to nebyla,vše lítalo vzduchem,já ležela s hadrem na hlavě,dýchátkem v ruce,pak ještě jednou jakási malá bouřka a začalo pršet a v noci jsem sebou mrskala jako ryba na suchu ,no děs to byl tedy den,ráno jsem prošla zahradu,ta vypadá ,jako by se přehnalo snad tornádo,větve všude ,květináče z terasy po zahradě,vem to čert,hlavně at už není jako včera ,to bych asi byla hotová uplně...........Všechny moc a moc zdravím a at je vám dobře

Reklama

Přidat komentář