Reklama

PANICKÁ PORUCHA PP9

Silva (So, 20. 6. 2009 - 10:06)

Zuzko ahoj, jestli se ti ta psychoterapie už jednou osvědčila, tak pokračuj.Je fakt, že by to mělo vydržet trvaleji, než AD. I když říkáš, že jsi to "lapla" stejně znovu.Dnes vydělávají nejvíc právníci a psychologové.Ta zbíječka v sobotu ráno by mě přiváděla v běs:-((((Asi bych je šla "osolit" ale oni by si ze mě prd dělali. Jako když jsem předevčírem ráno sprdla dva chlapy, co opravovali auto přímo v bráně do kliniky, kdyby jela rychlá, tak by zavazeli a na mě ještě měli hubu.Malá se teď dívá na DVD o Červené Karkulce a je to pro ni horor. Vždycky , když se objeví vlk, tak si zakrývá oči. Doufám, že nebude plašák po bábě. A setkali jste se někdo u dětí s tím, aby měly děsně neklidné spaní?? Ona cestuje po celé posteli a spí hrozně trhaně, neklidně. Tak si říkám, jestli to není nějaká porucha spánku.Pajko, to zažívání mi občas taky zablbne, nikam už nechodím, nasadím dietu a je to za pár dní pryč. Po tom stresu, co jsi teď taky měla, může se blbě vyprazdňovat žlučník nebo tvořit víc žaludečních šťáv. Takže podle toho, kde se ti to jeví, na žlučník-dieta, na žaludek-Helicid.Zuzko, ty už máš pokojA holky, jak vám dopadl ten test? Já jsem psala , že jsem cholerik a myslím Zuzka melancholik? a dál už nevím. Tak napište!!

zuzka (So, 20. 6. 2009 - 09:06)

Ahoj všem ve spolek. SILVO, tebe vzbudila vaše malá opička, nás řev sbíječek, ve vedlejším domě, jenž rekonstruují už dobré 2 roky a nejvíc pracovití jsou právě v sobotu((((Jak je v Jižních Čechách nevím, ale zde je sice trochu pod mrakem, ale neprší a je docela příjemně. Víš s tou terapií - je to tak, že docela na ní věřím, chodila jsem již jednou a to před 14lety, kdy jsem se potřebovala vyhrabat z rozchodu z prvním mužem a hrozně mi to pomohlo, ale i tehdy jsem chodila 3x týdně rok a půl. Takže ta terapie je vždy běh na dlouhou trať.INEZ, máš úplnou pravdu - ohledně studia v pozdějším věku. Ono je to jiné i s dětmi - první dvě jsem měla jako mladá, pak syna v 38 a jemu jsem četla denně knížky, které jsem zameškala jako dítě a bylo to přímo úžasný.A ta Babička se mi teď moc líbí, fascinuje mě, jak je to prostě a jednoduše napsané. Ona mě vůbec B.N. fascinuje - jako člověk, ale není to jen obdiv, v hodně věcech se s ní neshoduji, ale i tak /nebo právě proto/ mě její osobnost přitahuje a budu psát o ní bakalářku - tedy konkrétně její přínost k výchově a vzdělávání.ALČO vidíš jaká jsi superbabi - když je zapotřebí, tak jdeš a hlídáš, neohlížíš se na únavu a úzkost a to je fajn a má to tak být.))))Ještě jsem si vzpomněla - SILVO, zaujalo mě, jak jsi psala o joze. Já též chodila, dva roky 2x týdně, ale shodou okolností jsem dostala 1.záchvat v den, kdy jsem byla - měla jsem pocit, že mi to taky přispělo/že jsem si hnula krční páteří/ a od té doby jsem tam nebyla.Tak zatím končím, jdu si uvařit kafe.

Silva (So, 20. 6. 2009 - 09:06)

Holky, mě tak sejří to počasí, už je zase černá obloha. A takové jsme měli plány, co budeme s malou všechno dělat. Na koupák/vyhřívaný/, do zábavného parku, zoo. Takže možná odpoledne jen do haly Bongo.A to nemluvím o mladých v tom Krumlově. Kruci!!Zdravím i hlídací babku Alču!

Silva (So, 20. 6. 2009 - 08:06)

Ahoj holky, tak už jsem vzhůru, to naše potěšení nám nedá spát, už po nás od rána rajtuje:-))Jsem pořád v pernamenci, takže žádné nepříjemné pocity a ostatní se vůbec nedostavují.Pajko, u nás bylo taky odporné vlhké dusno a celý den pršelo. Od rána do večera. Malé jsem zakoupila deštníček, takový dětský/za 180 kč:-((/ a měla z něj velkou radost a důležitě si s ním v tom dešti kráčela.Duchmery, o tom vápníku jsem to taky četla, vstřebává se jen s Mg.Já zatím nejím žádné umělé doplňky stravy a vždycky žasnu, co vše berou všichni mí známí. Akorát si občas vezmu Thiamin. Teď jsm si ho zrovna koupila ale nejsem schopná ho pravidelně brát. Takže jsem si zatím vzpoměla asi třikrát, což je na prd.Zuzko, já ti věřím, že je ti líp, když jdeš k té psycholožce.Na mě vždycky působila úžasně terapeuticky ta má psychiatrička.Ještě na počátku, když jsem měla ty hrůzy, tak jsem vždycky vydržela dva dny po návštěvě u ní šlapat naprosto v pohodě. Ona vše zlehčila, mým záchvatům a kotrmelcům v hrudi:-)), které mě u ni chytaly, se opravdu upřímně vysmála, čímž jim vzala vítr z plachet.Nevím,jak dlouho k té tvé chodíš a kolik prachů jsi do ní nacpala ale měla by jsi to už zvážit.Když se potřebuješ vykecat, napiš mě a já jsem jak hrob, jen mě vykopat:-))) A zadarmo:-))Kruciš, už je mi líp, tak zase začínám každému radit.Budu toho muset nechat nebo mě to zase skřípne a budu fňukat.Inez, já jsem chodila do jógy, bylo to docela fajn, také jsme tam zpívali, meditovali ale musela jsem toho nechat, protože jsem si tam při různých polohách jaksi "zhňácala" svůj špatně se vyprazdňující žlučník a skončila v nemocnici.Když jsem chodila do aerobiku, tak jsem si uhnala zápal plic/jak jsem chodila rozpařená v mrazech domů/, při kalanetice zase na půl roku úplně dorazila kýčelní kloub a mohla bych jmenovat i více:_))Takže se už ve svém věku věnuji jen přirozenému pohybu, každý den do práce a z práce pěšmo/6 km/, jízdě na kole/letos to poprve nějak flákám/ a v létě plavání.Jo a ještě skáču lidem do řeči:-))))Hani, doufám, že už je ti líp.Ditoušku, napiš, jak taťka po operaci?? Snad bude dobré.Jesště jsem chtěla něco někomu napsat ale už nevím co, opička doráží, takže končím.Pá a všem krásnou sobotu.Jo a nejste někdo z Jižních Čech, jaké tam je počasí??

Inez (Pá, 19. 6. 2009 - 23:06)

Ahoj kočinky a kocouříci, tak tady se konečně rozpršelo a já svítím do noci jako maják, protože mám za sebou energeticky vydatný zážitek. Člověk, který dělá ve škole muzikoterapii našim dětem, měl dnes navečer dvouhodinovku pro pedagožky a rodiče, takže jsem složila své přesně třičtvrtěmetrákové tělo na karimatku a dvě hodiny báječně porelaxovala za zvuku djembé, didgeridoo, tibetských mís a alikvótního zpěvu. Úžasné... až na to, že by to chtělo tak třikrát týdně, ne jednou za rok. Ale tento týden byly i jiné příjemnosti, ve středu kosmetika a včera trochu sportu, v tom největším pařanu jsme hráli tenis (Rafa, Roger a spol. prominou, že se tomu tak odvažuju říkat). Málo jsem zapínala PC, v rychlosti teď vše přečetla, a tak zareaguju na to, co mi utkvělo v paměti. Zuzko, jak jsi psala o Babičce - to je kouzlo studia ve zralém věku, že se člověk na věci dívá úplně jinak. Na ZŠ a SŠ byli klasikové nudní prudiči, znalosti o nich se omezovaly na narodil se - napsal - zemřel, rychle přetrpět základní dílo a obsah zapsat do čtenářského deníku, aby byla čárka do kantorova notesu. Dnes, když slyším jméno Božena Němcová, živě vidím krásnou, ale nešťastnou ženu, která předběhla svou dobu, nepatřila do poměrů, ve kterých musela žít - snad měla přece jen šlechtický původ, jak se spekuluje? Harcovala po světě s mužem, který jí nerozuměl, i ona milovala jiné, a Babičku nepsala jako sentimentální idylku, ale jako sebeútěchu v době, kdy jí bylo nejhůř...Taky mám skluz s doktorama, gynda a kozo-sono sice mají do listopadu čas, ale musím si nechat píchnout po 10 letech tetanovku, to znamená k obvoďákovi, tj. cholesterol a cukr přijde asi na řadu taky, sice doposud vše OK, ale teď po tom nacpávacím období - nevím, nevím :-(. A slíbila jsem mu, že si nechám udělat testy na trombofilii, což znamená hematologie, a taky mě bolí bederní páteř, tož nějakou rehabku by to chtělo...K nářečím - u nás doma věčně zuří hanácko - slovácká národnostní bitva, s mužem neustále vytahujeme nejpodivnější výrazy z mateřštiny toho druhého a dohadujeme se, které z našich rodných nářečí se více odlišuje od standardu spisovné češtiny :-))). Ale největší jazykový šok jsem zažila před cca 20 lety na praxi v okrese Frýdek - Místek. První tři dny jsem se řídila toliko zrakem, čichem a hmatem, neboť sluch mi byl celkem k ničemu - nerozuměla jsem ani slovo, a to jsem měla v "severomoravštině" docela průpravu od kamarádky z Třince! Jinak čím více na západ odsud jedu, tím liběji mi čeština zní, a nejhezčí je na Vysočině.To už jsem toho namlátila, končím :-))). Dobrou noc všem, kteří sem ještě dnes zavítají, a dobré ráno raníčkům!

Pajka (Pá, 19. 6. 2009 - 22:06)

Evi, výstižně jsi napsala o nevlastních dětech. Někdy to opravdu nejde a ještě hůř... na druhou stranu, když se vztah povede...ale to už je zase jiná kapitola, ta Hančina. S malými dětmi, neposkvrněnými manipulací zlého okolí, s těmi vztahový problém nebývá, naopak je to přítulná a roztomilá krása. Zuzi, nojo, jsem ráda, státnici a diplomku má už hotovou rok a půl, ale tahle druhá státnice jí dala zabrat.Ditko, drž se a napiš, co tatínek.Silvi, Alčo až vám v dobrém závidím, že si můžete babičkovat, mně na nic nezbývá čas ani síla :( Furt lítám po úřadech, ověřuju listiny a podpisy a jsem z toho už sama na odpis. Včera mě chytlo takové divné bolení břicha, nafouklá jsem vypadala jako před porodem, i žlučník se ozval, dnes jím minimálně a dietně, suchary, suchý rohlík, prolívám se zeměžlučí a čajíkem, který se jmenuje německy přítel žaludku. Budu si muset skočit na rozbor krve a možná i sono břicha. Tady byly dusné dny, dnes se rozpršelo, ale pořád těžký horký vzduch, lidi byly na kolaps, dokonce i jedna malá šestiletá panenka dopoledne ve školce zkolabovala, ale už je ok a snad to nebude nic vážného. Dnes nám otevřeli koupaliště, ale vlastně jen teoreticky, když je počasí jako v rozmarném létě. Ten čas letí čím dál víc, nedávno byly vánoce a brzy budou zas...Všem krásný víkend a klidnou dobrou noc

ADA (Pá, 19. 6. 2009 - 21:06)

Pre Katku!Asi pol roka sa liecim na Pan. poruchu a uzkostne stavy.Beriem AD-CIPRALEX,ale ked ma chyti blby den,tak ma to nepusti .Cely tyzden sa my mota hlava,zavrate,nevolno,,tras ruk no na nevydrzanie....A pri tom AD uzivam pravidelne.Nemyslim ze to bude vynechanim tabl.Ale mozno....Fakt to bude ta nasa komplikovana psychika!Tak do certa s nou!Zneprijemnuje my zivot.Zavidim ludom ktory takyto problem nemaju.PA

Jitka B. (Pá, 19. 6. 2009 - 20:06)

Ahoj.Maruško - "krásná" budu až příští týden.Dneska se kamarádce narodil kluk jako buk Alex:-) Od další (má 2 malé holčičky)se odstěhoval manžel k jiné ženské. A pak, že chlapi nejsou kreténi.

Duchmery (Pá, 19. 6. 2009 - 20:06)

Dobrý večer! Hlásím že na západě skoro ni kapka! A docela slušné počasí.Tedy ne že bych se opalovala ale šlo to. Jinak Luci prosím já nevím asi tvou email.adr., jinak bych se Ti už poslala, nemám toho moc ale letos nás už dvakrát mladí fotili tak můžu něco poslat. Jinak Zuzi vůbec si s tím nedělej hlavu, prostě to beru že ta informace měla přijít a v týdnu jedu k mé známé dr.co dělá s přístrojem EAV a tam se zjistí skoro vše a téměř bezbolestně a tak vám písnu,ona je sice na mě alergická, protože jí do toho kecám, tak uvidím. Jinak ale také koncem července jdu na velký kompl.rozbor a už teď je mi zle, to bude ,,maso,,. Jinak obdivuji a ,,závidím,, hlídacím babčám(Hani, Silvi,Alča, Evka) ať vlastní nebo přivlastněné, prostě bych to vzala do náruče a mazlila se a radovala se, ale není mi dopřáno, včera holka oslavila 36 a nejdřív musí být barák a já nevím proč, snad že tam budou šťastnější, nevím, nevím. Jinak jsem nepochopila proč Dituš nemůže psát? A držím palce s taťkovou operací!!Lazare, dost jsem studovala ten vápník a vstřebávání ale došla jsem k tomu, že mléko a mléč.výrobky(krom kysaných)dospělá populace už nesnáší a ještě pro vyrovnání Ph naopak vápník z kostí odčerpává. A navíc jen samotný(třeba v tbl.)se nevstřebává do kostí ale usazuje v měkkých tkáních a tvoří se cystičky či tuhne třeba moč. trubice. Totiž pro vstřebání a usazení do kostí je ještě potřeba hořčík a tuším že trochu bóru pak to dojde kam má. No nechtěla jsem vám dělat přednášku. Zdravím taky Nelču, máš můj obdiv s tou chalupou, já jsem teď více radši v civilizaci, Inez máš áčko a Oli taky jsem ráno koukala že nejsi, jóó ty děti nám dávají zabrat co! JInak Jituš pošli foto jak jsi zkrásněla!Děvčátka, dnes jsem trošku lenošila, mám na to jen pátek ale jsem stejně grogy, asi jak píšeš Hani, něco je ve vzduchu. Jo a jinak já považuji za dost dobrý preparát s nenas.mast.kyselinami a jmenuje se Vitamarin a je právě na snížení cholesterolu. Tak už končím abych Vás neotravovala se zaručenými informacemi,papa všem a hezky si užijte víkend!!! M.

Katka (Pá, 19. 6. 2009 - 20:06)

Jeste mam dotaz-nemuzu ty problemy mit z toho,ze jsem AD dost casto zapominala brat?

Katka (Pá, 19. 6. 2009 - 20:06)

Ahojky vsichni.Tak se porad motam,uz se mi to fakt nezda normalni.Takhle to denne trva uz pomalu mesic.Fakt to delaji nervy?Prosim napiste.

Hanka 1 (Pá, 19. 6. 2009 - 19:06)

Ahoj holky,tak dnes nic moc,volala mi mamka,že tatka byl na vyšetření,že se mu špatně dýchá,tedy čím dál hůř a zjistilo se ,že je to od srdce,dostal plno prášků a řekl,že bude doma,pokud se to zhorší o víkendu má ho mamka odvézt ,pokud ne má v pondělí přijít na x vyšetření,no laicky řečeno vynechává srdce,blbé EKG,no je mu 80,ale je čilouš,nicméně mi to nepřidalo.....................................

Alča (Pá, 19. 6. 2009 - 19:06)

Zdravím všechny holky a kluky.Teď jsem se vrátila z hlídačky.Vnučka neštovice.Tak jsem přijela v 7 hod. domů a dověděla jsem se,že zátra tady budu mít od 9 hod. vnuka.Tak snad v neděli budu spát a vůbec nevylezu ven pokud bude pršet,tak zůstanu v pelíšku.Jdu se vykoupat napapat a do pelíšku,zítra opět služba.Dobrou noc.

LAZAR (Pá, 19. 6. 2009 - 19:06)

Tak už jsem na kavalci,vlastně spravně/na roštu/dříve se to prodávalo v celku a teď po dílech,bez roštu nebo s roštem,ale od doby co to čtu,mám dojem že to víc hřeje!? Byla to makačka 7h.na nohou,mám hodně chodit,aby se mi nerozpadla kostra,mám řídnutí kostí.....jdu do sebe hodit hafo mléčných lahůdek.....čus!

Dituša (Pá, 19. 6. 2009 - 17:06)

Hani,jjo,počasí blbne,ale jsem ráda za trochu vody:-),jinak mám hnusný arytmie pořád ted denně ,ale bývalo hůř,tím se utěšuju.

Hanka 1 (Pá, 19. 6. 2009 - 17:06)

Zuzko no 2x týdně jejda...........Já šiju zužuju kalhoty předkloněná a najednou vidím dvojmo a jdu k zemi,tak jsem se odpotácela k posteli a v ten moment se rozpršelo,dnes už se mi to stalo 2x,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,volám kamošce doktorce ,včera večer se vrátila z dovolené a říká dnes to byl tedy den v ordinaci,všem bylo zle a zle a já jsem také praštěná,prý se cosi děje ve vzduchu pravila,no já tedy tyhle stavy nesnáším,jsem pak jako mrtvolka

Nela (Pá, 19. 6. 2009 - 15:06)

Ahoj všem:-))Tady taky prší a prší...Prchám na chalupu prý rostou houby!!Pěkný víkend bez pepein,depek a dalších potvor!!Ahoj v neděli a budu fotit houbičky a pak pošlu,třeba i jedovaté-gemby:-))

zuzka (Pá, 19. 6. 2009 - 15:06)

HANKO, chodím 2x týdně. Někdy se mi nechce, ale většinou k pádím, jak dítě do matčiny náruče a ona mi pofouká bebí a je mi líp.))) V cekovém kontextu nic moc, ale dnes třeba se mi šlo dobře tam i zpět.Je tu tma jak v hrobě, začlo pršet, doufám, že nepřijde nějaké krupobití.

Hanka 1 (Pá, 19. 6. 2009 - 13:06)

Zuzko ty jsi u té psych.nějak hodně,ne?A výsledek pocituješ?

Inez (Pá, 19. 6. 2009 - 13:06)

Hojky hoj, zde absentér :-))). Hlásím, že žiju, o víkendu píčnu :-))))). A tady zase neprší, kurnikšopa!

Reklama

Přidat komentář