Reklama

TCHÝNĚ

jitka (So, 27. 9. 2008 - 14:09)

Ahoj Leni,to se ani nedivím že manžel roztrhal ty svatební fotky,také bych je rozervala,ale už tam díky bohu nejezdíme tak nemám co trhat.Lituji že jsme jí dali fotky naší dcerky,hlavně že od švagrové fotky dětí má vystavené v rámečcích a my jsme jí dali fotku takovou velkou i v rámečku a myslíš si že ji měla vystavenou?Prostě jí někam dala aby nebyla vidět,tak jme jí pak už přestali fotky dávat,no řekni na co?To by mě asi škráblo kdybych se ještě ke všemu měla jmenovat jako ona křestním jménem.A Leni jak ty máš starou dcerku?Zatím se měj moc krásně,já jdu za chvilku za kámoškou slavit narozeniny.Měj se moc krásně a zase napiš.Člověk je rád že se z toho může vypsat a je rád že ho někdo chápe.Pá.

Lenik (Pá, 26. 9. 2008 - 17:09)

Omlouvám se za ty překlepy, malá mi chce pomáhat :-)

Lenik (Pá, 26. 9. 2008 - 17:09)

Ahoj taky ji šel vynadat, koukám že jsme na tom hodně stejně. manžel je kliďas ale to co mi vyprávěl co ji všechno řekl, no musel to být mazec. Dokonce jak odjížděl tak ještě demonstrativně roztrhala fotky ze svatby co ji dovez. Jsem ráda že si vzal mé příjmení, naši mu řekli že ho berou jako syna takže se cítí určitě dobře. Nikdy pořádnou rodinu neměl,tak proto to příjmení. A navíc se ona jmenuje taky Lenka, takže si nedokážu představit že se jmenju úplně stejně jako ona. Motaky se měj moc krásně a užij si slunečný výkend.

jitka (Pá, 26. 9. 2008 - 16:09)

Leni,také jsem moc ráda že můj manžel stojí při mě!Když jsem tam odmítala jezdit já tak mě nikdy manžel nenutil a já jsem ho nechávala ať si tam jezdí,že je to jeho matka a že mu to nebudu zakazovat,ale když jí tam jel nadat proč mě pomlouvá že jsem ji nikdy nic neudělala a proč nebere naši dceru tak ho vyhodila,tak manžel jí řekl že už nás ani jednoho tady neuvidí,a že až bude něco potřebovat že už nemá volat.A jsem ráda že jí to řekl.A musím ti říct že obdivuji tvého manžela že si vzal tvoje příjmení,to by udělal málo který chlap!Nejraději bych si vzala také svoje příjmení,abych nebyla spojována s tchýní,ale asi by mi to už za ta léta nestálo za to!My se bez těch p......ch tchýní obejdeme ne?Je to ale stejně nespravedlivé,nevím proč babička nemá ráda vnoučata všechny stejně,naši mají pět vnoučat a v životě nedělali rozdíl v žádném vnoučeti,všem dávají stejně a všechny mají rádi.Měj se fajn.A hlavně drž se!!!

Lenik (Pá, 26. 9. 2008 - 10:09)

Ty se měj taky moc hezky, musíme být rády že jsou při nás naši muži, protože to by byla katatrofa.

Lenik (Pá, 26. 9. 2008 - 10:09)

Teda Jitko jakoby jsi mluvila můj příběh. Malá je naštěstí zatím malá takže to ještě nechápe, naštěstí máme moje rodiče ty malou zbožňujou a dýl jak týden bez ní nevdrží a už musí přijet. Tchýně je jiná, připadá mi že to jen hraje. Právě tu po měsíci byla a strašně si s ní hrála ale nebylo to upřímné, hrála to na manžela. Naštěstí ten jí to nebaští takže jsem ráda že je při mě. Na rovinu ji řekl po svatbě (taky jsme se rok a půl nebavili) že pokud nebude brát mě tak ať zapomene na něho. Navíc přilil olej do ohně když si vzal mé příjmení, to byla pecka :-)). Z naší svatby utekla, nevydržela pravdu kterou ji můj otec který se snad deset roků neopil řekl v opilosti. Ona bere jen svou dceru a nikoho jiného a když volá manželovi tak říká stav se a co by sis dal na oběd a máš chuť na zmrzlinu, ale on vždycky řekne : Leni a co si dáš na oběd a dáš si zmrzlinu, no prostě ji neodpoví a hned se zeptá mě. Ale ona si to stejně neuvědomí, je to zbytečně, je už prostě taková.

jitka (Pá, 26. 9. 2008 - 10:09)

Milá Leni,nemáme to fakt jednoduché s tchýní,u nás to bylo zase tak že to bývalo docela v pohodě dokuď se nám nenarodila dcerka a švagrové pak dvě děti,pak jsme pro tchýni už přestali existovat a hlavně naše dcerka,pořád měla a má jenom děti od její dcery.Před nedávnem dcerka měla deset let a myslíš si že si na ni vzpomněla?!Ani náhodou,ani blbou smsku jí nenapsala,bylo jí to moc líto a ptala se nás co jí udělala tak špatného že jí nemá ráda,a co jí na to máme říct když my to také nevíme.Když něco potřebuje tak na to jsme jí dobří,ale teď už se s ní nestýkáme ani manžel tam už za ní nejezdí,a můžu ti říct že jsem fakt ráda,vůbec mi teda nechybí,za to jak mě pomlouvala a jak se k nám všem zachovala ji fakt už nikdy nechci vidět.Měj se strašně moc krásně a netrap se s tím.

Lenik (Pá, 26. 9. 2008 - 08:09)

Omlouvám se moje dcera se mi tu do toho fušuje a už to poslala aniž bych to poslala.

Lenik (Pá, 26. 9. 2008 - 08:09)

Jitko jakoby jsi mluvila o nás, jsem na tom úplně stejně. Po svatbě jsme se nebavili 1,5roku. Začli jsme jen pro to že nás pozvala na narozeniny a měla tam hosdně lidí a oni by se jí ptali kde má syna, tak nás pozvala. Kdybychom to věděli tak tam nejdem ale kdo to moh tušit. Te dse občas tak jed

jitka (So, 20. 9. 2008 - 13:09)

Leníku,s tchýní je to skoro všude těžké,já mám také strašnou tchýni,naši dceru nebere,nic jí nekoupí,za nic jí nepochválí a má jenom vnoučata od její dcery,naše dcera je pro ni vzduch,mě pomlouvá kudy chodí.Nesnáším ji,a už ani manžel se s ní nestýká,hodně ním ublížila a můžu ti říct že nám vůbec neschází,jsem šťastná že má dcera alspoň v mojich rodičích oporu a že má alspoň jednu babičku a dědu,kteří nedělají rozdíl ve vnoučatech a dávají všem stejně.

Maka (So, 20. 9. 2008 - 13:09)

Leníku přečti si můj příspěvek z 18.9.na diskuzi ,,hledá se nejhorší tchýně,,

Lenik (Pá, 19. 9. 2008 - 20:09)

Ahoj moje tchýně mě ignoruje. Když mluví s manželem tak se zeptá stavíš se, budeš doma, dáš si pití....atd. Prostě tu nejsem, nejhorší je to že ignoruje i naši 10 měs dcerku a to mě nejvíc štve, vůbec ji nebere, hlavně že se strašně těšila až bude mít vnučku a teď... Když ji potkám tak se nejdřív vykecá co všechno musí zařídit a udělat a pak si teprv všimne malé v kočárku. Je to sobecká mrcha. Naštěstí můj manžel je při mě a řekl ať bere i nás ale ona že je puntičkář. Stýkáme se strašně málo, naštěstí, i když bydlí pět minut od nás.

Jiřina (Út, 9. 9. 2008 - 17:09)

Oni, jak lidi stárnou, tak přestávají mít takové ty mantinely a dovolují si to , by si dřív nedovolili. Ať jde o tchýni nebo tchána. Máte je doživotně, co si budeme povídat.

Hmm (Út, 9. 9. 2008 - 13:09)

Promiňte, je to tu o tchýních, ale poslední příspěvek nemůžu opominout. Já jsem předtím chválila tchýni, ale tchán - její muž, se ke mně zachoval jednou tak, že mi vrazil facku. V noci v půl 1, když se namazal a dělal v domě kravál, že děti nemohly spát, my také ne. Požádala jsem ho, aby toho nechal, že děti musí do školy a my do práce. Tak mi řekl, ať držím hubu nebo mi ji vrazí. Zůstala jsem stát a fakt to udělal. Tehdy tchyně byla v nemocnici, neměl kdo ho zkrotit. A od té doby ... Dnes už tedy nežije, ale potom se chtěl se mnou pusovat na usmíření. Nedošlo k tomu.

akina (Út, 9. 9. 2008 - 12:09)

A co když je tchýně fajn a naopak prudí nesmyslně tchán kvůli blbostem? Ještě donedávna mi při příchodu na návštěvu dával hubana, pak sem jednou něco nechtěla udělat, pak příteli zakázal abych k nim chodila a teď se mnou nemluví a ani mi neche vidět. Vždycky jsme se k sobě chovali slušně, žádný vážný střet mezi námi nebyl tak nechápu jeho postoj. Máte někdo zkušenosti s tchánama a jak na ně?

Návštěvník (Út, 9. 9. 2008 - 09:09)

Řekl bych: nechcete mému muži vařit? Domluvíme se , že k vám bude chodit na večeře- a bude pokoj- vy můžete jít do kina s milencem.

Jiřina (Út, 9. 9. 2008 - 08:09)

Někdo má štěstí a někdo ne . Žijeme s mužem spolu 25 let a když přijdeme na návštěvu k tchýni, vždycky se ptá svého syna, co by chtěl, co by si dal, já jsem jakoby přívažek. Myslíte, že mě to neštve? Když jsem to dala najevo, hrozně se divila a udělala ze mě vola. NO, co byste dělali?

Hmm (St, 3. 9. 2008 - 14:09)

To je teda pěkné, co tu čtu. Já sama jsem měla tchyni naprosto super, rozuměly jsem si a jedna druhou jsme neotravovaly, i když jsme bydleli všichni v jednom domě. Taky jsem se o ni ke konci dokázala postarat. Teď jsem sama 2x tchyně, ale bez problémů. Nikomu nic nevnucuji, neradím a nechávám žít. Se svými zeťáky mám perfektní vztah.

Návštěvník (Čt, 28. 8. 2008 - 21:08)

Na nějakých ostrovech se o svatební hostině podává jako hlavní jídlo tchýně.Jenom nevím co jedí další potomci,nebo si nechají něco v mrazáku?

Roba (Čt, 28. 8. 2008 - 15:08)

Jen jí to řekněte, nemá cenu čekat,až ji budou všichni pomlouvat a vás s ní.

Reklama

Přidat komentář