Reklama

Panická porucha 5

evakrk (St, 6. 12. 2006 - 19:12)

Johanz, čaves. Víš, já si myslím, že to zas není tak hrozný. Včera byl zkrátka blbej den, ale myslím, že teď se ozývá hlavně moje operovaná páteř a ta dokáže s člověkem zatočit skoro jak PP. Dnes jsem byla úplně v pohodě, a pak jak jsem byla ohnutá nad válem a plácala těsta, už zas začala ta bolest na hrudníku, hlavy a rukou.Je jasný, že to snižování má taky vliv, ale zas si říkám , kdy jindy začít.Po vánocích začne blázinec v práci, uzávěrky, inventury.Teď bude takové pohodové období, tak to snad zvládnu. 14 dní mám za sebou, tak už to snad horší nebude, co myslíš? Já bulím jen na štědrý večer a na Silvestra, smutním po těch, co už s náma nikdy nebudou, ale jinak jsem přez vánoce v pohodě. Zítra se objednám na masáž, dnes jsem to nestihla, uvolním se a zas to půjde. Víš, od mládí jsem kouřila a dost a pak jsem s tím ze dne na den sekla a vydržela. Ale kdyby měl být nějaký problém, vezmu zas celej neurol a nebudu to lámat přez koleno.

JOHANZ (St, 6. 12. 2006 - 19:12)

TAK JSEM KONEČNĚ DOMA S PRÁCE NAJEZENÝ SPOKOJENÝ A DOKONCE JSEM ZVLÁDL POSLEDNÍ ČTYŘI HODINY S JEDNOU KOLEGYNÍ KTERÁ MNE NEMŮŽE ANI CÍTIT ASI PROTO ŽE JI NELEZU DO ZA...

ZA CHVILIČKU SI ZKOPÍRUJU TY RECEPTÍKY A POKUSÍME SE NĚCO REALIZOVAT....

EVAKRK JETSLI SNIŽUJEŠ NEUROL TEĎ 14 DNÍ PŘED ŠTĚDRÝM DNEM TAK TO NENÍ ZROVNA ŠTASTNÉ....VANOCE JSOU DOST NÁROČNÉ NA PSYCHIKU I KDYŽ TO NEVNÍMÁME....MYSLÍM ŽE BY JSI TO MĚLA ODLOŽIT NA ŠTĚPÁNA PO VEČEŘI.....VÍM JAK MI BYLO KDYŽ JSEM SE SNAŽIL SNÍŽÍT BARBITURÁTY PŘÍLIŠ RYCHLE BRRRRRRR......

DNES TADY JE POMĚRNĚ ŽIVO A JA SE SMÝKÁM V ZAMĚSTNÁNÍ....

DAŠENDA ZA CVÍLI JDU NA MAIL PAK TI DÁM VĚDĚT

MÁM ČTYŘI DNY VOLNO A TAK SE BUDU KOUKAT PRUBĚŽNĚ NA PP 5

Dášenda (St, 6. 12. 2006 - 19:12)

Evi ty kuličky plním až před svátky,myslivecké knoflíky znám a ořechovník vyzkouším ,díky.
Evi jak ti dnes je už se cítíš líp_

Lucie (St, 6. 12. 2006 - 19:12)

Holky,jak už jsem psala,já pečení moc nemiluju a ze všeho nejraději se hrabu v receptech,hlavně ve staré kuchařce napsané ručně mojí milovanou babičkou,každý písmenko se mi chce pohladit.Léta děláme tuto polevu... a tuhne!! Do vodní lázně..100g čokolády,50g 100%tuku a 2 lžíce kakaa!

evakrk (St, 6. 12. 2006 - 19:12)

To víš, někomu vadí velký písmena, ale do huby si nevidí.

Dášenda (St, 6. 12. 2006 - 19:12)

Evi,nejradši používám rozpuštěný ledový kaštany s tochou omegy ,ale nějak extra rychle to taky netuhne.
Jinak padaj tu Evi slova ,že nestačím zírat:(
škoda ,že už je dnes konec pojištovny ,mě se to líbilo:))

evakrk (St, 6. 12. 2006 - 19:12)

Myslivecké knoflíky
21 dk hl. mouky
14 dk másla
7 dk cukru
citr. kůra
vanilk. cukr
2 žloutky
vyválet placku, vykrajovat kolečka.
Náplň
4 bílky
10 dk cukr moučka
10 dk ořechů mletých
Udělat sníh

Vykrájíme kolečka, na ně lžičkou dát sníh, půlku ořechu a pečeme.

Ořechovník
21 dk polohr. mouky
10 dk cukr moučka
10 dk másla
citr. šťáva
1/2 prdopeče
1 vanilk. cukr
4 žloutky

krém
Z 6 bílků sníh
14 dk ořechů
21 dk cukru
Těsto zpracujeme na vále, vyválíme placku a přeneseme na plech.Trhá se to, musí se to rozpatlat prstama.Na to vylejeme 1 skleničku řidčí marmelády, nejlepší rybízová a potřeme sněhem s ořechy.
Po vychladnutí krájíme čtverečky.

Oboje cukroví vydrží hrozně dlouho, tím myslím trvanlivost.U nás je první pryč.

Dášendo, ty kuličky plníš až před vánoci?

evakrk (St, 6. 12. 2006 - 18:12)

To musí být dobrý.Zítra to hned udělám.Už si to jdu opsat.

evakrk (St, 6. 12. 2006 - 18:12)

Peču, peču cukrovíčka, zakládám si na kilíčka.
Tak mám rohlíčky a musím loupat ořechy.Loupané došly a chlapi zmizeli z domu.Klasika.
Koukám, že Jonanzův odpůrce se dostává do varu. Jeho slovník začíná mít grády, co.
Dnes je poslední Pojišťovna, přispěla jsem dnes zaplacením povinného ručení ,aby měli na reklamy.Ach jo.
Dášendo cos pekla? Nemáš nějaký dobrý recept na čokoládu, která rychle ztuhne.já se vždycky vztekám, když máčím banánky a pak se mi to blemcá po papíře. Když mrzne, je to hned a je to lepší.

Dášenda (St, 6. 12. 2006 - 18:12)

dcera mi to odentrovala poněkud předčasně:))
OŘÍŠKOVÉ KOLÁČKY PLŇENÉ ČOKOLÁDOU
140g hery
7dkg cukru
1 balíček vanilkového cukru
špetka soli
180 g hladké mouky
50g nastrouhané hořké čokolády
100g nasekaných opražených lískových oříšků
2 žloutky

NÁPLŇ:
180G hořkomléčné čokolády
30g másla
4lžíce smetany 1,5 lžíce medu
Těsto necháme odpočinout v lednici,pak tvoříme malé kuličky o vel.vlašského ořechu a obalujeme v nasekaných oříšcích,.Dokaždé kuličky vyhloubíme pomoučeným koncem vařečky důleka pečeme asi 15 min.v troubě na 160 stupnů.Potom plníme malinkou lžičkou do důlků náplní.

Dášenda (St, 6. 12. 2006 - 18:12)

Pěkný večer ,
vidím ,že je tu večer nějak mrtvo :(
Johanz ,EVI a spol. kde jste?

hodím do placu jedno cukroví ,které jsem před chvílí dopekla a má ho ráda celá naše rodina:))

JOHANZ (St, 6. 12. 2006 - 17:12)

OMLOUVÁM SE, ŽE JSEM NEZDVOŘILÝ BLB, KTERÝ PÍŠE JEN VELKÝMI PÍSMENY.
TEDY HLAVNĚ JANĚ F.

evakrk (St, 6. 12. 2006 - 16:12)

Děkujem.

Návštěvník (St, 6. 12. 2006 - 15:12)

Prosím, nenechejte se zneklidňovat přízemními lidmi, chudými duchem a ještě k tomu vulgárními, ke kterým patří Jana F. Ignorujte tyto bytosti a nereagujte. Nepatří sem, každý si přece může psát jakým stylem chce, ať se to komu líbí či ne. Jste zde slušní, příjemní lidé,narozdíl od pisatelky Jany F.A především se snažíte pomáhat ostatním. Velký dík za to vám všem.

Jana F. (St, 6. 12. 2006 - 15:12)

VIDÍM JOHANZ, ŽE JSI NIC NEPOCHOPIL. NESNÁŠÍM NEJEN TVŮJ CAPS LOCK ALE HLAVNĚ TEBE. JSI ZRŮDA. VYHOŇ SI HO TY NABUBŘELÁ KREATŮRO!
Ráda jsem si tady četla, a budu dále, jen tvoje hnusný články automaticky přeskakuju. A zřejmě nejsem sama.

evakrk (St, 6. 12. 2006 - 14:12)

Lenko, ahoj.To co popisuješ já teď cítím, když snižuju neurol.Jen nehubnu.Já to motání a pocit na zvracení přičítala krční páteři, ale určitě na tom taky má svůj podíl.Cítím jak jsem celá zatuhlá, zítra se objednám na masáž.Měla bych správně chodit každé tři měsíce na rehabilitace, ale jsem lajdák, pak se divím.
Jdu na to těsto, ahoj.

Dášenda (St, 6. 12. 2006 - 14:12)

Milá akaCiA,,především jestli ti můžu radit neodkladně navštiv psychiatra a svěř se mu se svýma potížema.Tvoje příznaky jsou přízanaky PP,ale pro jistotu si nechej udělat interní vyš.+EKG,pro tvůj klid.Prošli jsme si tím co popisuješ všichni co jsem píšeme,většina z nás bere AD a je zase fit,jsou tu i jedinci kteří se s nemocí perou i bez antidepresiv,ale opravdun si běž popovídat s psychiatrem nebo psychologem.Hodně štěstí.

Kamilo,na začátku léčby ad jsem mívala ještě ataky ,ale během půl roku medikace ustoupily zcela.
Zkušenosti s psychoterapií,mám já osobně dobré ,chodila jsem na skupinovou,lidi s podobnou psych .poruchou ,vzájemně jsme se podporovali ,vyměnovali zkušenosti co se týče léčby atd,dalo mi to dost,ještě budu chodit v novém roce.

evakrk (St, 6. 12. 2006 - 14:12)

Akácie, no vítej. Jsi na správné adrese mezi panikáři.To cos prožila je záchvat, neboli panická ataka.Všichni co tu jsme jsme to prožili.Hlavně, jestli jsi ještě nebyla, mazej na psychiatrii a začni brát nějaká antidepresiva, nebo se ti to rozjede do agorafobie, to je strach kamkoliv jít, protože ti bude špatně už jen z představy, že někam jdeš a udělá se ti zle, přijde ataka.píšu to na plno, protože já se roky tlumila neurolem, byla jsem celkem bez atak, až na párkrát, ale za to jsem se bála jít i nakoupit, vlézt do vany, nabarvit si hlavu, protože jsem měla strach, že zrovna v té chvíli mě mě přepadne ataka a bude zle.
Kolik ti je let? Když budeš mít čas, existuje i PP1,2,3,4 najdeš pod psychickýma problémama a tam se všechno dočteš, nebo se klidně ptej.Vždycky tu někdo je.
Kamilo, tobě neporadím, já byla u psycholožky jednou a minulo se to účinkem, rptože ona se mě neptala, jen na mě koukala a čekala, že začnu já a já mlčela.Tak snad někdo jiný má lepší zkušenosti.
Zatím ahoj, jdu si udělat další těsto, ale nakukuju.Dnes mám lepší den, tak musím máknout.

*Lenka (St, 6. 12. 2006 - 14:12)

Ahoj lidičky, přeji prima den :-)
Pajko, před těmi deseti lety jsem z toho byla fakt hodně vystrašená, nejvíc mě trápilo to neustálé bušení srdce jakoby mimo rytmus. Ani spát jsem kvůli tomu nemohla. Po Xanaxu se to začalo pomalu srovnávat. Občasné bušení zůstalo do teď, ale už jsem si na to nějak zvykla, protože jiné problémy jsem neměla. Teď mě nejvíc trápí motání hlavy a pocity na zvracení a pak ty neskutečně neodbytné myšlenky na smrt. Brrr :-( Asi stárnu:-) AD beru desátý den, už jsem zhubla 5 kg.. no alespoň k něčemu je to dobrý :-) dnes jsme s psycholožkou přišly na to, že mě práce kterou teď dělám ( maluji loutky) vlastně neuspokojuje a že bych se měla poohlédnout po nějaké jiné a nejlépe zase u zvířat. Takže budu hledat. Zatím ahoj všem

aKaCiA (St, 6. 12. 2006 - 14:12)

Ahojky lidičky, jen jsem se chtěla zeptat na takovou drobnost, snad mi pomůžete. Začaly se mi stávat takový podivný věci a prý to má něco společného s psychikou-na pohotovosti mi napsali do zprávy "panická ataka"...Začala se mi točit hlava, bušit srdce, neudržela jsem v ruce ani skleničku s vodou, jak se mi třásly a měla jsem jakoby tlak na plicích, všechno jsem viděla jakoby ostřejší a barevnější- jako když se předýcháte vzduchu. Asi za 20 minut to přešlo, ale já nemohla usnout, protože jsem měla strach, že se mi to stane znova...bylo to snad to nejodpornější, co jsem zažila...strašně jsem se bála, že umřu. Stalo se mi to poprvé před měsícem a od té doby asi 4krát. Myslíte si, že by to mohla být panická porucha? A jestli jo, co se s tím dá dělat? Prosím napište...

Reklama

Přidat komentář