Reklama

Panická porucha 5

JOHANZ (Ne, 26. 11. 2006 - 17:11)

JITKA B.

TO JSI MI NENAPSALA ŽE JSI VYSOKOŠKOLAČKA....ALE NEVADÍ TAK CHYTROST BUDE PO TOBĚ A KRÁSA PO OTCI....

Jitka B. (Ne, 26. 11. 2006 - 11:11)

Jiřinko - já jsem jedna z vysokoškolaček. Napsat diplomku jsem zvládla bez léků. A můj stav byl opravdu špatný. Pak jsem měla přírodní antidepresivum Jarsin a s tím jsem udělala obhajobu diplomky a 2 státnice. Poslední státnici v září jsem dělala už s AD Citalec. Když to porovnám s obdobím, kdy mi nic nebylo a učila jsem se na zkoušky, tak to bylo mnohem složitější. Zvládla jsem to sice dobře, ale řekla bych, že mě to učení zabralo 2 krát více času, než když jsem byla v pohodě.
Nejhorší bylo, když jsem začala užívat AD asi 3 týdny před tou poslední státnicí. Ze začátku se mi chtělo pořád spát a nemohla jsem se učit. Dokonce jsem se smířila s tím, že tu státnici neudělám a zkusím to v lednu. Měla jsem štěstí na otázky, tak jsem to nakonec zvládla.

jirina (Ne, 26. 11. 2006 - 09:11)

NIko, už jsem to s dcerou probrala, mám pocit, že se jí ulevilo, když zjistila, že to učení asi nejde právě díky těm tlumícím účinkům xanaxu. Hned zítra zajdu k doktorce a zkusím se poradit, který z těch lehčích AD by byl nejvhodnější.
Mně právě nešlo do hlavy, že je tu hodně vysokoškoláků a nikdo si nestěžoval,že by měl problémy s pamatováním si učiva. Doufám, že ty tlumící účinky pominou co nejdřív, protože má toho hodně co dohánět. Jdu vařit nedělní oběd a pak jedeme slavit k mojí mamce narozky. Tak zatím ahojky

Nika (Ne, 26. 11. 2006 - 09:11)

JIřinko Johan ti radí dobře, jakým směrem se ubírat, když má Šárka pochopit, že to není to nejhorší,co může mít. CHodila jsem na psychoterapie a jak už sem psala, strašně mi to pomohlo, když mi došlo, že na to neumřu, proč se to děje atd...dokazala sem díky tomu dodělat střední, jinak nevim nevim:-)) a teprve asi po roce, co jsem brala jen Neurol nebo Xanax při obtížích(po xanaxu sem se fakt nemohla učit, nešlo to:-)) tak mi napsali Coaxil, psych. mi řekl, že je to lehčí AD, že netlumí a naopak má jakoby povzbuzující nebo jak učínek. ZE prý se doporučuje, když už i vysokoškolákům před státnicema:-))je fakt že mi pomoh hodně, ted ho tady bere Evinka Krakonoška:-)

JOHANZ (Ne, 26. 11. 2006 - 08:11)

TAK DOVOLENÁ KONČÍ UŽ SE TĚŠÍM DO PRÁCE PŘECE JEN TYDEN DOMA V TAKOVÉM ŠKAREDEM POČASÍ TO UŽ MUSÍ BÝT ČLOVĚK OTRLÝ POVALEČ....BRUS WILIS ZACHRÁNIL AUTISRU A MNE TAK NAPADLO KDYŽ JSEM SLYŠEL JAKE MAJI PŘÍZNAKY JESLI PP NENI TAKOVOU DOSPĚLOU ODNOŽI AUTISMU.......

PRP PP JOHANZ POLOJASNO V DUŠI KLID

JOHANZ (So, 25. 11. 2006 - 22:11)

V REKLAMĚ
TA NENÍ SPOKOJENA NIKDY ALE POVAŽOVAL JSEM TO ZA POVINNOST ZORGANIZOVAT JEDEN NIKDY NEVÍ JESTLI TO NENÍ NAPOSLED.....

evakrk (So, 25. 11. 2006 - 21:11)

Taky dobrou, jdu si číst.

evakrk (So, 25. 11. 2006 - 21:11)

No čau, mě rozmrzá maso na zítra.Už se těším.M?am.Maminka byla spokojená?

JOHANZ (So, 25. 11. 2006 - 21:11)

EVAKRK

ŘÍZKY SNĚZENY ZŮSTALO NA ZÍTŘEK....BŘICHO PLNÉ DOUFÁM ŽE USNU....

PRO PP JOHANZ OSTRAVA DOBROU NOC

jirina (So, 25. 11. 2006 - 18:11)

Dáši, mejlik si přečtu až v pondělí. Každopádně dík.

jirina (So, 25. 11. 2006 - 18:11)

Johane, jsem si vědoma toho, že opravdu zázračné řešení neexistuje. Na základě dnešních informací jsem jí vysvětlila, proč je stále tak trochu v útlumu a že zkusíme příští týden pozjišťovat další možnosti, jak vysadit ten xanax a přejít na jinou léčbu. Celkem to pochopila a zdá se mi, že je uvolněnější, jako kdyby čekala na nějaký vysvětlení, proč jí stále není tak jak dřív.
Před chvilkou mí říkala, jak ráda by si zase zahrála na hoboj, zašla si za paní ředitelkou, která ji učila hrát. Potřebuju do ní vpumpovat zase trochu té radosti do života. Je fakt, že se trochu straní kamarádů, přestože vím, že je ve škole hodně oblíbená, protože je smíšek a dost férová a ochotná vždy pomoct. Ale už teď se začíná těšit na lyžák, do tanečních, takže snad to bude na dobrý cestě.
Ale znáte to sami, týden je dobře, pak se zase něco semele, člověk se s tím srovnává, a pak je zase dobře ........ To je život.
A proto jsem ráda, že se s Váma můžu dělit o svý pocity, vykecávat se, radit se, zrovna jako dneska.
Zatím Vám přeji hezký sobotní podvečer!!

Dášenda (So, 25. 11. 2006 - 18:11)

Jiřinko ,písla jsem ti odpověd na tvůj dotaz na mail,tak dej vědět jestli došel:))

Johan (So, 25. 11. 2006 - 17:11)

Jirino, zkus to s dcerkou uplne na fer. Vysvetli ji,ze nekdo je treba vazne nemocny nebo blazen nebo ma epilepsii.To vsechno jsou velice omezujici onemocneni.A my zase patrime mezi >3% populace,ktera je postizena PP.Takze kdybych si mel vybrat,cim byt postizeny,nejevila by se mi PP jako nejhorsi volba.Muzes ridit auto,pit alkohol,bavit se,milovat,zakladat rodinu... Pokud se zbavis desu z atak,tak uz 80% problemu je za Tebou.Ubirej se s dcerkou takovymhle srovnavanim.Neni skoro clovek,ktery by nicim netrpel.Tak PP nesmi nijak zvlast zkoumat.Lepsi je se s PP naucit zit.Cim driv zacne,tim driv bude zit skoro uplne normalne (kamaradi,vztahy,zabava,perspektivy,nadeje,teseni...).Naopak,cim dele s tim bude bojovat,tim dele do toho bude zabredavat.
Zazracne reseni neexistuje.

jirina (So, 25. 11. 2006 - 16:11)

Jituško, ano, u dcery to je obdobný, jako u Tebe. Je fakt, že minulý týden už ve škole vydržela každý den 5 vyučovacích hodin, ale prostě jak jsem popsala, ještě to není ono. Taky mám pocit, že k tomu máme v rodině sklony, viz má sestra. Prostě ty příznaky jsou si hodně podobný. Tak uvidíme, jak budeme válčit dál. A děti jsou pro mě na prvním místě. A tak to cítí uričtě většina maminek.
Dášendo, chtěla jsem se Tě zeptat, teda samozřejmě nemusíš mi odpovídat, kdyby jsi nechtěla, psala jsi, že i tvoje dcera bere AD. Ona má taky nějaké psychické problémy?
Píšeš převážně o sobě, takže mě to docela překvapilo, že máte problémy obě.

Jitka B. (So, 25. 11. 2006 - 15:11)

Ahoj.
Jiřinko - něco už jsem v minulosti naznačovala, ale teď ti to popíšu podrobněji. Zažívala jsem úplně to stejné jako teď tvoje dcera.
Začalo to asi v 9. třídě základní školy. Bolela mě hlava, žaludek, bušilo mě srdce atd. Ráno jsem šla do školy a během 1. hodiny jsem si musela dovolit na záchod, protože jsem tam v té třídě nemohla vydržet. Když jsem se dlouho nevracela, tak za mnou učitelka poslala spolužačku a ta mě doprovodila domů. Tak to bylo skoro každý den. Měla jsem asi 500 zameškaných hodin, ale opakovat jsem nemusela.
Mamka si v té době určitě "užila". Strašně jsem se bála a měla jsem i záchvaty PP. Jediné, co mi trochu pomáhalo, byly procházky venku. Samozřejmě s mamkou. Taky jsem s ní musela spát v manželské posteli. Jinak bych prostě neusnula. Vzpomínám si, že v té době už jsem byla tátovi úplně ukradená. Mamka mu třeba řekla, aby byl doma, kdybych potřebovala odvést do nemocnice a on šel stejně do hospody! Taky si vzpomínám, že jsem byla třeba u dědy a ten se s mamkou bavil o někom, kdo umřel. Já jsem toho člověka vůbec neznala a stejně jsem začala strašně brečet.
V té době jsem byla na CT mozku, UZ srdce a břicha a u neurologa. Ten mě poslal k výchovné poradkyni, protože se asi domníval, že nechci chodit do školy. Ta mě odeslala k dětské psycholožce a ta usoudila, že bez AD to nepůjde, tak jsem skončila na psychiatrii.
Dostala jsem AD a chtěla mě poslat do Bohnic. To ale mamka nedovolila. Celé to trvalo přes rok. AD jsem měla asi 2 roky. Od té doby jsem byla celkem v pohodě a celé se to téměř stejně opakovalo v letošním roce. Vypadá to, že k tomu mám sklon a děsím se toho, že mi třeba příště AD nezaberou.
Chtěla jsem říct, že si moji mamky strašně vážím, za to že byla celou dobu se mnou a vážím si i tebe, že se snažíš dceři pomoci.

JOHANZ (So, 25. 11. 2006 - 15:11)

AHOJ TADY ŘÍZEK.........

jirina (So, 25. 11. 2006 - 14:11)

Holky děkuju za podporu. Xanax užívá jeden ráno a jeden večer. Ten klavigrenin jí předepsal neurolog, Šárka měla dost točící stavy, měla problémy třeba při přejítí cesty, podívala se doleva, doprava a už cítila motanici. Zle jí dělal hluk, když jsme šli k dětské lékařce, stály jsme radši na chodbě, protože v čekárně, kde se soustředily různý zvuky - vrzání židlí, děti si hrály s hračkama, křičely, prostě byly hlučné, tak na ni v tu chvíli šly omdlívací stavy. Myslela jsem, že má i blbý tlak, ale kdykoliv jí měřili, byl celkem optimální,trochu nižší, ale na takový stavy by musel být tlak sakra nízko.
Martinko, určitě bych chtěla vyzkoušet i přírodní léčbu, ale teď vážně nevím, co dřív, abych jí něco neublížilo, medicina, přírodn věci. Netušila bych jak to skloubit dohromady, ta imunologie není špatný nápad. Sama jsem tam dlouho docházela.
Pokud na ni ještě přes to Tvoje kyvadýlko kukneš, a poradíš mi nějaký homeopatika, určitě to zvážím. Když jsem se dostávala z mononukleozy, užívala jsem jak léky od lékaře i homeopatika.
Teď letím do kuchyně, peču jablečný koláč a už hodně voní, tak ať ho nespálím. Zatím pa

Martina (So, 25. 11. 2006 - 13:11)

JIŘINKO, já bych té Šárce nechala dát udělat na imunologii imuno testy, s tou její únavou se mi to nezdá. Teď jsem četla od jedné holky, že južívala denně šen-šen a viditelné výsledky viděla až po roce užívání. Mému synovi pomáhají na žaludek a imunitu hned. ... O Xanaxu Ti to tu už vysvětlili. Klavigrenin jsem na bolest hlavy také užívala, je to k ničemu, jen zatěžuje organismu! Kde přesně Šárku ta hlava bolívá? Můžu i podle toho určit přírodní léčbu, chceš-li.

Mně AD také nezabraly hned první, druhé, co mně je předepsali před Xanaxem, který mně pak také předepsal neurolog. Teď už je zkušenější, má v rukou nová AD 3. generace i ty novější, tak už Xanax na denní užívání asi nepředepisuje ... tvoří opravdu šílenou závislost. Děláš pro dceru to nejlepší, nejsi děd vševěd, chybami se KAŽDÝ člověk učí, já jich nadělala:)

Dášenda (So, 25. 11. 2006 - 12:11)

Jiří ,vím ,že Šárka brala asentru a že jí nesedla pamatuju si jak jsi tu psala dřív.
To má EVA Krk pravdu ,že každému hned první předepsané AD nesednou a že musí hledat ty pravé,ale ten cipralex si opravdu hodně lidí chválí ,no musíte to vyzkoušet podle toho co na to psychiatr:))Já mám citalopram ,je svým složením téměř shodný s cipralexem,a pomohl mi maximálně,cítím se po půl roce jako znovu zrozená :))
Věřím ,že se Šárka s pomoci pro ni vhodných AD,dá brzy do pořádku a moc vám držím palce ,jste bezva rodina:))

evakrk (So, 25. 11. 2006 - 12:11)

Jířo, kolik toho xanaxu bere? On opravdu zklidní, ale na dlouhodobé braní zvlášť u tak mladé holky to asi není.
Víš ono to není u každého stejné, Pajka bere tuším neurol taky hrozně dlouho a říká, že závislost nepozoruje a vyhovuje ji.
Já beru taky celé ty roky l tabletu denně, nezvyšuju, ale připadám si otupělá a na učení nových daňových zákonů dost pomalá.
Proto teď, když cítím,že AD zabrala, snažím se snižovat.
Ale dnes to zhoršení bude i počasím, spadl mi tlak, ale podle mě na holku nekoukej, já už se blížím k přechodu.
A ty AD, taky hned nesednou ty první.Já jich vyzkoušela hrozně moc. To ti tady potvrdí asi většina nás.Kdo měl štěstí na první, to je skoro zázrak.
Tak se držte.

Reklama

Přidat komentář