Reklama

Panická porucha 5

Lenik (Ne, 19. 2. 2006 - 22:02)

Ahoooj, tak tedy sem něco do toho zmatku napíšu. Jak to udělat, aby to bylo jako dřív? Snad si to ten, kdo to předělal, přečte a vrátí to. Nebo se picnu. Si představte, že jsem zítra měla jít po dovolené do práce a nemusím. Jsem byla s přítelem (a zároveň kolegou) na vínku a on mi nic neřekl. A pak se zeptal, proč jsem tak přejetá. Tak jsem řekla, že kvůli tomu, že jdu zítra po dovolené do práce. A on na to, ať nechodím. Tak jsem čučela. No a prý mi šéfová fakt vzkazuje (jsem jí i volala a je to pravda), že můžu 1-3 dny ještě zůstat doma, že je práce málo. On mi hodinu nic neřekl, až když jsme se napili vínka a mohla jsem si konečně užít to volno... to bylo tak hezkýýýý... a ráno se tu díky tomu ukážu :-)

Romana (Ne, 19. 2. 2006 - 21:02)

teda jsem pěkně naštvaná. Asi jsem taky konzervativní, ale tohle se mi nelíbí a ke všemu se tu nevyznám.

Alexander (Ne, 19. 2. 2006 - 21:02)

ted me tak napada, kdyz mluvime o te dusi,i kdyz me teda spis zlobi to fýzis, tak je tzajima jak se vsude ptaji na stejny veci,jak u psychologa tak i psychyatra,oni to snad maji predepsane v nejakych protokolech nebo co, jo a taky jsem objednany na jakysi psychologicky vysetreni, nemam predstavu jako co tam se mnou chcou delat....

DITUŠA (Ne, 19. 2. 2006 - 21:02)

:-))))

Bára (Ne, 19. 2. 2006 - 21:02)

Jo, Alexandře, jasně, proto tak říkám, diskutuj s psychiatrem, od toho tam je, aby poslouchal, proč nás duše bolí, měl by se v tom orientovat líp, než jiný specialista a tak snad si nebude myslet, že si vymýšlíš, víš kolik nás je.

evakrk´=nakrknu (Ne, 19. 2. 2006 - 21:02)

Dandy nejrychlejší je přez oblíbené.Je to hned, když to teda funguje.Jsem nějaká ospalá, navíc musím zítra do práce, i když nemocná, ale ještě je potřeba něco nutně dodělat a v pátek už budu pryč.Tak se budu muset vykurýrovat až v lázních.Zatím ahoj.Je tady někde číslování příspěvk?Asi ne, že.

Dandy (Ne, 19. 2. 2006 - 20:02)

Tak jsem taky taky...díky EviKu,Juditko a Aničko...bez vás bych se sem nedostala.Doktorku jsem našla, pak jsem dala do vyhledávání Panická porucha 5 a objevili se mi příspěvky jen z loňského roku a pak ty úplně nejstarší.No abych pravdu řekla, nejsem proti změnám, ale tohle se mi zatím fakt moc nelíbí.Ale děkuju Leníkovi...dle tvého návodu jsem si změnšila text a je to lepší.No snad si zvyknem.

Alexander (Ne, 19. 2. 2006 - 20:02)

Báro, tak diky za pochopeni, vis ja musim furt o necem pochybovat, i pres to ze mam stejnou diagnozu od dvou doktoru, neurolog a psychyatr tak me porad vrta hlavou spousta veci, jako kazdy vychazi z toho, ze to mam ze skoly, ze toho na me bylo moc a tak, na tom internim o tom nechcu mluvit,aby si nemysleli ze vymyslam...i kdyz zas to zatajovat asi neni dobre

evakrk (Ne, 19. 2. 2006 - 20:02)

mě taky ne.Teď jsem vysvětlovala Dandy, jak sem trefí.Snad jsem jí to napsala dobře.Je to tady zbytečně složitý a už ne domácký, jako to bylo.Je to jako když čtu noviny.Akorát, že to píšete vy a mám vás ráda.

Judita (Ne, 19. 2. 2006 - 20:02)

holký, klucí, mě se to fakt dost nelíbí, já si tady nepřipadám jako doma:(((

Bára (Ne, 19. 2. 2006 - 20:02)

Pět dní je málo Alexnadře, AD začínají zabírat až po dvou až čtyřech týdnech. Zatím papkej ten Neurol. Ale je to fakt typické, taky se mi to stalo poprvé - skončila jsem na pohotovosti. Pak za tři dny znovu a pak další den a pak už denně. Protože se mi to stávalo většinou v práci, hrozně jsem se tam bála být a počítala jsem minuty, kdy už budu moci domů. Když jsem začala brát AD, v prvních dnech se to trochu zhoršilo, žila jsem jako v mlze, nohy jakoby nebyly moje, šla jsem třeba po městě a čekala jsem, kdy upadnu na chodník. Brala jsem Lexaurin - to je podobné jako Neurol, po čtrnáci dnech užívání AD jsem začala Lexaurin snižovat, ale velmi pomalu, ukusovala jsem si kousky tablet a snažila se prodlužovat inetevaly mezi jednotlivými dávkami, ale tak, abych nedostala ataku, tzn. když už jsem cítila, že je mi dost zle, zase jsem si kousek ukousla. Opravdu se to tak do měsíce zlepšilo, uvidíš, že se taky dočkáš. Hlavně se pořád uklidňuj - určitě ti pomůže, když sem budeš chodit a číst si, že v tom nejsi sám a taky se svěř, to hodně pomáhá. A taky o tom svém strachu a pocitech diskutuj s psychiatrem (s psychologem nemám zkušenosti, tady žádný pořádný není).

Bára (Ne, 19. 2. 2006 - 20:02)

Jo, máte pravdu holky, co naše dezorientace??!!Ale uvidíte, že se to naučíme, pošleme nějaký příspěvek dvakrát, třikrát, pár nám jich zmizne, procvičíme si sprostá slova ale domluvíme se. Jdu si udělat vodu s citronem.

Alexander (Ne, 19. 2. 2006 - 20:02)

Báro, AD beru od stredy,takze asi 5 dni, po Neurolu je to celkem dobre, sice nevim jak dlouho ma asi pusobit,ale vetsinou to pocitim, ze se to zase vraci, beru ho 2 krat denne, vetsinou aji na spani, i kdyz to spani je posledni dobou neidealni,pravda EEG tusim ze s tim hlidali i srdce, mam za sebou,coz podle neurologa neni duvod k dalsim vysetrenim,tezko rict cim co je jestli uz jsem tak nabourany psychicky,bo se to jakoby vsechno zhorsovalo postupne, prvne ty ataky zvecera, potom uz i pres den,sice pokazde odlisne no ted uz je mi vsechno,a zajimave ze po tech vysetrenich ,kdy bych uz mohl byt klidny...stava se mi ze vecer vylitnu z postele,jako ze nemzu dychat a brni me telo,pres den uz vetsinou nic,jestlli pusobi ten neurol,hm, jinak doufam,ze se uzdravis, ja jsem nemocny tedka moc nebyl,maximane ryma, jim hodne cibule,ns te jsem zavisly:)a aji cesnek,ale ten ne tak moc,pres leto teda tapu vsechno co je na zahrade...

Bára (Ne, 19. 2. 2006 - 20:02)

Jo, Dandy asi myslela k těm antibiotikům užíva acidophilus - to je mléčná bakterie, důležitá pro funkci střev a kterou antibiotika ničí - taky to může mít u nás ženských vliv na prostředí vnějších pohlavních orgánů - výtoky atd. Jo, tak ten zkus Jani, ten ti nemůže být na škodu. Bára

Pajka (Ne, 19. 2. 2006 - 20:02)

Nevidím žádné plus, jenom mínusy. Chybí možnost dát ke jménu mailovou adresu, vidět jiná témata, listování apod., nakonec i ta modrá dobrá :(
Mělo by být tabu dělat takové změny na stránkách pro psychicky labilní lidi :-) Všechno, co je nové, nemusí být nutně lepší... :(

Bára (Ne, 19. 2. 2006 - 20:02)

Tak se mi nejdřív odeslalo jméno a pak text, jakpak se to dělá? Raději se budu ještě podepisovat asi dolů, abyste věděli, že je to ode mne.Bára

Kamča (Ne, 19. 2. 2006 - 20:02)

No tak to je fakt hustý... já to chci zpátky, nebo aspoň kdyby se ty přízpěvky daly barevně odlišit, takhle to je fakt hrozně nepřehledný. Jediný, co se mi líbí, že přízpevěk píšu hned pod přízpěvkama.

Eva S. (Ne, 19. 2. 2006 - 20:02)

No tak jsem se tady trochu snažila rozkoukat,přečetla jsem něco staršího,asi si na to zase zvykneme,ale zatím jsem nenašla nic,v čem by to bylo lepší. Taky je pravda,že ta modrá byla na oči příjemnější než tadyta bílá,ale třeba to půjde nějak přehodit.

Taky u vás dnes bylo takové jarní počasí?? Sluníčko úplně lákalo ven,ale v poslední době nějak lítají tlaky nahoru a dolů a se mnou to občas pěkně mává. Těším se,až sleze sníh a bude krásné sluníčkové jaro.

Zdravím všechny,ať je vám všem dobře,jdu se dívat na hokej,tak doufám,že nedopadneme zase tak blbě jako včera!!!

Návštěvník (Ne, 19. 2. 2006 - 19:02)

jéžiš, co to je? To je nezvyk, jsem vykulená jako jojo. Alexandře, jak dlouho bereš ty AD? A co po tom Neurolu, neuleví se ti, nezmírní se aspoň na chvilku ta úzkost? Nevím sice, jaké by ti mohli na neurologii udělat ještě vyšetření, ale zkus tam zajíst, svěřit se, jaké máš problémy a že by ses rád ujistil, jestli je to opravdu jen psychika - a taky je upozorni, že bereš AD. Ale hlavně buď trpělivý, stejně si myslím, když máš vyšetřené srdce a neurologické vyšetření máš taky za sebou, že ti bezprostřední ohrožení života nehrozí, asi to bude ono.
Mě je zle, hnusně, ale nemám teplotu, tak nevím - hlavu mám ucpanou a bolí mě každý sval - po Coldrexu se na čas uleví a pak znovu. Asi půjdu ráno k doktorce.
Jdu číst dál, jestli se mi to podaří.

Eva S. (Ne, 19. 2. 2006 - 19:02)

Ahojte všichni! Co se to tady děje,člověk tady chvilku není a už to tady vypadá úplně jinak!!! No snad si na to brzo zvykneme a zorientujeme se v tom, zatím v tom mám zmatek :-))
Poslední týden vůbec nestíhám,byla jsem v práci do večera a večer nestíhačka jít na chat. Cítila jsem se teď celkem dobře,ale asi jsem to zakřikla,teď večer je mi nějak divně.
Jdu se rozkoukat tady v té nové Doktorce,je to tu nějaké divné....

Reklama

Přidat komentář