Reklama

Pickles - kvašené potraviny pro lepší zažívání

Zásady standartní makrobiotické stravy doporučují jako doplněk k nejrůznějším hlavním pokrmům často konzumovat kvašené potraviny, neboť tak lze podpořit chuť k jídlu a zlepšit trávení.

Některé druhy pickles lze zakoupit v obchodech se zdravou výživou, mnohé je však možné připravit doma. V některých případech trvá kvašení jen pár hodin, jindy vyžaduje delsí dobu kvašení - několik dní, ale i několik let.

Druhy potravin, které se obvykle používají při výrobě pickles:
Brokolice, cibule, čínské zelí, daikon (japonská bílá ředkev), dýně, hořčičná nať, květák, lopuchový kořen, lotosové kořeny, zelí, meruňky, švestky, ančovičky, kaviár, mrkev, okurky, olivy, pórek, ředkvičky, šalotka, tuřín, tykev, losos, sardinky, sledi a další potraviny.

Zdroj: Michio Kushi - Dieta pro silné srdce, nakladateství Pragma

Reklama
Reklama

Komentáře

Roman (So, 16. 9. 2006 - 16:09)
Přeji příjemný den

Dovolte mi prostřednictvím tohoto příspěvku informovat Vás o výrobku, jež se hodí do každé domácnosti, ve které je preferován zdraví životní styl, tedy především racionální přístup k životu. Jedná se o kameninovou nádobu pro domácí přípravu krátkodobě kvašené zeleniny "pickles", jež by neměla rozhodně v našem jídelníčku chybět.

Více info a objednávky na www.minikvasak.adv.cz

S pozdravem Štefko Roman
marie (St, 29. 12. 2010 - 20:12)
vidím a čtu přispěvky k aloi z celých listů. Mohu z vlastní zkušenosti doporučit aloi vera od firmy JUST, uzdravila již monoho mých známých. Pročistí a je to OK.
vlasta (Pá, 7. 1. 2011 - 18:01)
Emulips Forte
Usnadňuje štěpení a trávení tuků, podporuje funkci jater , žlučníku, nadýmání,
zklidňuje podrážděný žaludek, střeva a desinfikuje střevní obsah. Já osobně měla
problémy s nadýmáním a vše se vyřešilo během týdne když jsem užívala emulips forte
3x denně 10 kapek . Chcete - li vědět vice ..http://zdravipokapkach.webnode.cz
Nezáv. obch. partner 03-000334 [email protected]
Lucie (So, 24. 4. 2021 - 06:04)
Kvašenou zeleninu mám celkově ráda, takže jsem si kupovala pickles v prodejnách zdravé výživy. Byla jsem ale docela zklamaná kvalitou těch výrobků. Na domácí výrobu se ale necítím, takže hledám, jestli se něco neprodává na internetu. Kupujete si někdo kvašenou zeleninu online?
jiří (Ne, 25. 4. 2021 - 08:04)
To máte pravdu, že je potřeba si dát pozor, abyste vybíral opravdu kvalitní výrobky. Já jím pravidelně kvašenou zeleninu ve formě kimchi. Kupuji ho přes internet od firmy, která ho vyrábí přímo v Česku z lokálních surovin.
Návštěvník (Ne, 25. 4. 2021 - 18:04)
Dřív to bylo kyselé zelí, kvašáky........ dnes je to kimchi, pickles. Jo to je nová doba.
Lucie (Po, 26. 4. 2021 - 02:04)
A odkud přesně to kimchi kupujete? A vyplatí se to kupovat online skrz poštovné?
Návštěvník (Po, 26. 4. 2021 - 13:04)
To víš že ne, je to jen hloupá reklama.
Lucie (Út, 17. 5. 2022 - 19:05)
Kvašené potraviny jsem jako malá nesnášela. Myslím tím tedy hlavně kvašené zelí, který můj otec pojídá po kilogramech. Když jsem však měla více let, tak jsem tomu přišla na chuť a celkově teď zkouším další a další kvašené a fermenotvané věci. Je tu někdo také takový nadšenes? Podařilo se to někomu dostat i do dětí nebo se k tomu staví jako ty moje?
Marta (Út, 17. 5. 2022 - 21:05)
Já kvašené zelí do dětí dostávám např. v těstovinovém salátu - těstoviny, šunka, kyselé zelí. Nebo s haluškami a brynzou.
Karla (St, 18. 5. 2022 - 01:05)
Jsem na tom podobně jako vy, ale přišla jsem jednou do práce pozdě a nestihla se nasnídat. Kolga mi tehdy připravil rychlou svačinuku z misa a já jsem se do toho zamilovala. Od té doby si ho nosím do práce také a sem tam ho bereme jako rychlou svačinu i na cesty s rodinou. Z hlediska těch dětí, moje dcera která má 7 má miso strášně ráda, když jí ho připravím rozmíchané ve vodě.
Lucie (Pá, 20. 5. 2022 - 10:05)
A miso kupujete kde?? Priznam se,ze jsem se trochu musela podivat co to presne je, ale urcite bych to rada vyzkousela.
Karla (So, 21. 5. 2022 - 01:05)
Miso kupuji od kojibakers, mají ho kvalitní a nepasterizované. Navíc je to opravdu rychle připravená svačina. Stačí mít u sebe teplou vodu do 60 stupňů, ve které miso rozmícháte a máte perfektní jídlo, které zasytí.
Reklama