Reklama

Fazole jsou zdrojem bílkovin, vitamínů a působí pozitivně na naše ledviny

Fazole jsou přezdívané jako maso chudých, a to díky obsahu bílkovin – jsou jimi tvořeny až z 30 %.  Přinášíme chutný recept na Mexický fazolový kotlík.

Fazole jsou také bohaté na vitamín A a komplex vitamínů B. Jejich častá konzumace prospívá našim ledvinám díky obsahu aglutininů, které působí močopudně a zároveň umějí rozpouštět močové kamínky.

 

Mexický fazolový hrnec

Počet porcí: 4

Reklama

Doba přípravy: 30 minut

Suroviny:

50 g slunečnicového oleje

70 g cibule

150 g drcených rajčat

50 g rajského protlaku

300 g barevných fazolí

300 g bílých fazolí

100 g sterilizované kukuřice

30 g česneku

hovězí vývar

sůl, pepř

Postup:

Na oleji orestujeme pokrájenou cibulku s česnekem, přidáme drcená rajčata, kukuřici a uvařené fazole. Zalijeme protlakem a krátce povaříme. Dochutíme kořením a solí.

Reklama

Komentáře

Reklama