Nápoje s ovocným cukrem přidávají kila

"Pokusy na zvířatech prokázaly přímou souvislost mezi konzumem fruktózy a nadváhou," tvrdí vědci z německého Institutu pro výzkum výživy. Při svém experimentu zjistili, že nebezpečná není fruktóza obsažená v ovoci, ale osvěžující nápoje, které se jí sladí.

V této souvislosti připomněli studii amerických výzkumníků, z níž vyplývá, že za posledních dvacet let stouplo ve zdejším potravinářském průmyslu používání kukuřičného sirupu jako sladidla o více než 1000 procent. Dramaticky se zvýšil i počet otylých lidí. Podle mínění expertů má fruktóza, jež přímo ovlivňuje průběh výměny látkové v organismu, na svědomí také nárůst zásob tělesného tuku, který není odbouráván potřebným způsobem.



Zdroj: Plus

Příjde vám tento článek zajímavý? Pošlete ho dál!
Diskuze ke článku
Přidat komentář

Komentáře (2)

  • Obrázek uživatele Dan
    Dan (anonym)

    Objevili novy svetadil - tusim, ze to byla Amerika :-) Kdyby tak penize vrazene do vyzkumu davno znamych a praxi prokazanych faktu sly na neco potrebneho, mozna by byl vyzkum napr. rakoviny dal :-/

    Srp 09, 2005
  • Obrázek uživatele Gárgí
    Gárgí (anonym)

    :-))) coly, fanty a pod. bych se nedotkla ani koštětem z 5ti metrů. Nevěřícně zírám na 5,10,15....leté děti, jak pod dohledem rodičů "zahánějí" žízeň a dodržují pitný režim podobnými "nápoji".

    Srp 19, 2005

Přidat komentář

Reklama

Reklama