Reklama

Kočárek v autobusu

Návštěvník (Ne, 14. 12. 2008 - 17:12)

ret, jistě jsou i ohleduplní puberťáci, věřím tomu, jenom jsem je zrovna nikdy v MHD nepotkala. Zato jsem zažila 3 puberťačky, které blokovaly celé kupé v přeplněném vlaku, aby drželi místo pro kamarády pomalu z druhé půlky republiky, zatímco přímo před kupéčkem celou dobu stála stařenka o holi.

Lenka (Ne, 14. 12. 2008 - 14:12)

Souhlasím s RET, mám úplně stejné zkušenosti, bohužel.

ret (So, 13. 12. 2008 - 23:12)

Jaroslavo jen jsem chtěla říci že někdy pubertačka je daleko ohleduplnější než leskterá dospělá dáma od který bych to čekala spíš.Předpokládám že dospělá dáma má víc pochopení než ty zminované pubertandy,nehledě na to jak jsem stále poslouchala jejich kritiku mladejch,že jsou líný zvednout zadky.V životě na takový věci nekoukám ale když si vzpomenu jak mě bylo v v přehřátým autobuse s kouřícím řidičem u nosu,fakt zážitek k nezaplacení.Když jsem tady četla ty názory na děti a pod tak se mě to vybavilo a proto jsem zareagovala.

Michal pro Luck (So, 13. 12. 2008 - 19:12)

Obávám se, že ty nemáš k přemýšlení ani tu dělohu. Vůbec jsi nepochopila o čem se tu diskutuje. Nemá smysl dál pokračovat v téhle diskuzi.

Jaroslava pro r (So, 13. 12. 2008 - 19:12)

Nějak jsem nepochopi proč by tě v jiném stavu měly pouštět sednout ženské středného věku, když tam seděly právě zmiňované puberťačky? Mně je 35 a pokud v MHD sedí mladoši, tak já nevstávám. Samozřejmě když celá tramvaj bude plná důchodců, zvednu se já. To je snad logické, ne?

tee (So, 13. 12. 2008 - 17:12)

docela by mě zajímalo několik věcí, zvlášť odpovědi místních osob, co nenávidí děti:1. když pominu Váš postoj, že předně by člověk žádné děti mít neměl, když už je jednou má, proč se s nimi nepřepravovat MHD? I lidé s dětmi se - světe div se - občas potřebují někam přemístit, a jezdit autem po městě je 1.neekonomické,2.neekologické,3.nebezpečné,4.není kde zaparkovat...2.děti se vždy chovají jako děti, nikoli jako malí dospělí. Jak jim v tom chcete zabránit? Domluvou? Zbitím? ( a teď dětským chováním nemyslím rozjívenost, hlučnost, boty na sedačce atd., to je pochopitelně o výchově, ale brečení, proti kterému se tak strašně bouříte).Myslíte, že když domlouváte brečícímu dítěti, pomůže to? Že když neprodleně opustíte vagón metra, situace se změní a dítě nebude obtěžovat zase jiné lidi? Že je to samotným matkám příjemné, když jejich dítě brečí a nesnaží se ho ze všech sil uklidnit? Mimochodem, některé typy "záseků", hysteráků a podobných úkazů se opravdu nejlíp zvládne tak, že dítě ignorujete... každý zájem situaci jen zhorší. Nebo by se měla nebožačka s vřeštícím miminem začít horempádem všem omlouvat?Existuje podle Vás nějaké řešení? Pokud jo, ráda se přiučím, protože ač sama děti nemám a patrně mít ani nebudu, o pár se jich starám a občas se taky stane, že při přepravě se něco nepovede...a návrhy typu "jezdi autem nebo seď s uřvanci doma na prdeli" si laskavě odpusťte. Na ty je škoda písmenek. Vím, že není žádný med cestovat vedle správně rozjetého mimina nebo batolete. Taky není žádný med cestovat vedle bezdomovce, týden nemyté babičky či ocvokovaného chlapa s pitbulem bez košíku. Tohle všechno se v MHD běžně vyskytuje. Tohle všechno je lidské a můžeme s tím nesouhlasit, můžeme se proti tomu bouřit, ale to je tak všechno, co se s tím dá dělat. Tak proč si dělat vrásky? Vždyť jde o prkotiny...

ret (So, 13. 12. 2008 - 14:12)

Přispěju troškou do mlýna.Já mám v paměti a už je to dvacet let že když jsem občas jela busem v osmém měsíci těhotenství tak mě pustily sednout akorát 15 leté holčiny.Ty udřené paničky z kanclíku ani nenapadlo se zeptat ,naproti tomu ty opuncované pubertačky mě pouštěly a nemusely.Dále mám v paměti jak jsem občas musela vyrazit i s malými dětmi atobusem a nezapomenu jak se dokážou chovat tzv dospělí když jde o místo na přejetí na půl hodky.Takže jsem byla ráda že moje sedí na sedadle aby mě je nezanesli tzv dospělí na druhý konec autobusu a mohli jsme společně vystoupit.Takže chápu maminy když daj svoje děti sedět aby je měli pod kontrolou.A není to žádná americká výchova .Ještě chci zmínit na ty nevychované pubouše,moje dcera dělá obchodní akademii a k vyuce má povinnou praxi v Tescu.Pro orientaci dělá od sedfmi do půl čtvrtý někdy i do půl sedmé a za celý den si nesedne.Takže když jede domů je ráda že si trochu odpočine v buse.Úplně vidím ty rozhořčené pohledy tzv dospělích jak na ni koukají že si dovoluje sedět a to je mladá.Jen chci říct že ne každej mladej sedí celý den v lavici ale že i mladej může makat víc než některej kárající a všeznalý dospělák.Není to o věku ani době ale o lidech.

Ket (Pá, 12. 12. 2008 - 23:12)

Prostě je to jak to je,jiné to nebude,a komu se to nelíbí ať autobusem nejezdí.

Normální mozek (Pá, 12. 12. 2008 - 21:12)

Taky vídám děti, které musejí sedět samy na sedačce - většinou je jim mezi 14 a 18 lety a já jim říkám nevychovaní puboši. Pokud někdo pustí sednout matku s batoletem je to slušnost, stejně jako pustit sednout důchodce, nebo invalidu... bohužel slušnost se už nenosí. Zato je v módě nadávání, a to zejména na této diskuzi.

Lucka V. (Pá, 12. 12. 2008 - 21:12)

jezdit mi vypadlo, pardon

Lucka V. (Pá, 12. 12. 2008 - 20:12)

Michale, mě si laskavě neber do pusy. a navíc já MHD ve stáří doufám nebudu. A s těmi dělohami místo mozků, to zas někdo vymyslel, viď? Vy zas myslíte převážně pohlavními údy.Každý je holt zaměřen na něco.

Michal (Pá, 12. 12. 2008 - 20:12)

to už máte místo mozků jenom dělohy? Vždyť ten názor Merkéty o dětech, které musí za každou cenou sedět samy na sedačce (bez ohledu na to, že je autobus plný) je naprosto pravdivý. Sám jsem toho denně svědkem. Moderní psychologie označuje tento jev jako rozvíjení osobnosti dítěte. Jinými slovy to znamená, že dítě se prosazuje za každou cenu bez ohledu na ostatní. No, však tyhle děti vám (Luckám a spol.) to ve stáří vrátí. Budete se jen divit!

Bee (Pá, 12. 12. 2008 - 18:12)

Markéto, nikdy jsem v pražské MHD neviděla, že by někdo pouštěl sednout 8-leté dítě. Ano, pouští se sednout děti, ale ty mnohem mladší, kterým dělá problém se držet, stát a udržet rovnováhu. A taky vzhledem k maminkám, které jsou ověšeny batohy, taškami a jsou rády, pokud nemusí ještě hlídat a držet dítě, aby nespadlo někomu pod nohy. Tenhle jev vidím často a je fajn, pokud se někdo nabídne a pustí to malé dítě sednout. Navíc je to čin dobrovolný, který se tě netýká, takže nechápu tvé rozezlení. To, že by někdo nepustil staršího člověka sednout jsem viděla jen vyjímečně. Přijde mi to celé opravdu jako přehánění.

Lucka V. (Pá, 12. 12. 2008 - 18:12)

to jsi neodhadla drahá, já své děti stresu v MHD nevystavuji.slípko.

Markéta pro Luc (Pá, 12. 12. 2008 - 17:12)

Nikdo nic nepřehání - toto je v pražské MHD běžný jev. Dítě sedí a nad ním se kymácí jeho matka s taškama + ostatní starší lidé. Zřejmě se ozvala jedna z potrefených matek - slepic.

Lucka V. (Pá, 12. 12. 2008 - 13:12)

Nikdy jsem neviděla, aby v přeplněném autobuse seděla maminka na jedné sedačce, dítě na druhé a staříci stáli. To se děje jen když jsou volná místa a je si kam sednout.A to že si někdo nechce sednout, to je jeho problém. už to prosím vás nepřehánějte.

Markéta (Pá, 12. 12. 2008 - 12:12)

No, úplně nejlepší je současná móda uvolňování míst dětem. To nechápu. Malé dítě má sedět na klíně matky a školní snad mohou stát, ne? My jsem jako malí okamžitě vyskakovali, když přistoupili starší lidi. Dnes naopak pouští oni sednout 8-leté dítě. Rozumíte tomu? Asi se jedná o kult dětí, který sem přišel z Ameriky.

Návštěvník (Pá, 12. 12. 2008 - 11:12)

A ty jsi sobecká slepice co vidí SEBE a jen SEBE

Victoria (Pá, 12. 12. 2008 - 11:12)

Já bych tomu věřila, některé jsou opravdu sobecké, ukdákané slepice, které nevidí nic jiného než sebe a své dítě.

Baruna (Čt, 11. 12. 2008 - 21:12)

jsem druhá, kdo tomu nevěří ... je to hloupost ... matky nejsou hyeny - spíš jsou citové a mají empatii - prostě to považuji za výmysl.

Reklama

Přidat komentář