Potraviny podporující váhový přírůstek

24.10.2001 00:00
Hubnutí

Podle Dr. P.J. D´Adamo, průkopníka teorie stravování podle krevních skupin, existují potraviny, po kterých lidé s určitou krevní skupinou tloustnou a naopak potraviny způsobující u téže skupiny lidí váhový úbytek. V následujícím článku se zaměříme na potraviny podporující váhový přírůstek.

Potraviny podporující váhový přírůstek u lidí s krevní skupinou 0
Pšeničný lepek - porušuje účinnost inzulínu, zpomaluje metabolismus
Kukuřice - porušuje účinnost inzulínu, zpomaluje metabolismus
Fazol obecný - porušuje využití kalorií
Modré fazole - porušují využití kalorií
Čočka - potlačuje správný metabolismus živin
Zelí - potlačuje tvorbu hormonů štítné žlázy
Růžičková kapusto - potlačuje tvorbu hormonů štítné žlázy
Květák - potlačuje tvorbu hormonů štítné žlázy
Hořčice - potlačuje tvorbu hormonů štítné žlázy

Potraviny podporující váhový přírůstek u lidí s krevní skupinou A
Maso - špatně stravitelné, skladuje se ve formě tuku, zvyšuje množství toxinů vzniklých při trávení
Mléčné výrobky - narušují metabolismus živin
Fazol obecný - snižuje účinnost trávicích enzymů, zpomaluje metabolický obrat
Fazol měsíční - snižuje účinnost trávicích enzymů, zpomaluje metabolický obrat
Pšenice (v nadbytečném množství) - narušuje využití kalorií

Potraviny podporující váhový přírůstek u lidí s krevní skupinou B
Kukuřice - snižuje účinnost inzulínu, snižuje metabolický obrat, je příčinou hypoglykémie
Čočka - brání správnému využití živin, snižuje metabolickou účinnost, je příčinou hypoglykémie
Arašídy - snižují metabolickou účinnost, jsou příčinou hypoglykémie, potlačují funkce jater
Sezamové semínko - snižují metabolickou účinnost, jsou příčinou hypoglykémie
Pohanko - zpomaluje trávení, snižuje metabolickou účinnost, je příčinou hypoglykémie
Pšenice - zpomaluje trávení i metabolické procesy, je příčinou skladování živin ve formě tuku a brání jejich využití jako paliva, snižuje účinnost inzulínu

Potraviny podporující váhový přírůstek u lidí s krevní skupinou AB
Červené maso - je špatně stravitelné, skladuje se ve formě tuku, zaplavuje trávicí trakt toxickými látkami
Fazol obecný - snižuje účinnost inzulínu, je příčinou hypoglykémie, zpomaluje metabolický obrat
Fazol měsíční - snižuje účinnost inzulínu, je příčinou hypoglykémie, zpomaluje metabolický obrat
Semínka - způsobují hypoglykémii
Kukuřice - snižuje účinnost inzulínu
Pohanka - způsobuje hypoglykémii
Pšenice - snižuje účinnost metabolického využití kalorií, snižuje účinnost inzulínu

Zdroj:Dr. Peter J. D´Adamo, Catherine Whitney - Výživa a krevní skupiny, nakladatelství Pragma

Související články

Vliv stravy na pocit chladu

13.6.2001 00:00

Přehled komentářů

zobrazit všechny komentáře 

Potrebuju pribrat, ale proc je teda u tech potravin uvedeny, jak skodej ???...
Terry  |  26.10.2001 20:14

Já mám úplně stejný problém. Cpu se vším možným a nepřiberu ani...
M  |  28.10.2001 15:15

Přibrat se určitě dá a dá se přibrat zdravě. Samozřejmě musí být...
Iva Hédlová  |  25.12.2001 22:43

Můžu se zeptat, jak je možné, že v jednom článku o potravinách...
Martia  |  5.3.2002 23:09

Obě knihy autora jsem přečetla, ale jak jsem zjistila nikde u nás nejde...
Johana  |  24.4.2003 22:50

zobrazit všechny komentáře

Přidat komentář

 
* *